PAS, promisiuni și acuzații în ajun de alegeri. Carp: „MANcurtu face parte din planul Moscovei”. Reacția MAN
Full Article 4 minutes read

PAS, promisiuni și acuzații în ajun de alegeri. Carp: „MANcurtu face parte din planul Moscovei”. Reacția MAN

Partidul de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS) a făcut, pe 2 noiembrie, totalurile campaniei electorale pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie. În timp ce liderul formațiunii politice Igor Grosu, tot el speaker al Parlamentului, a declarat că PAS a dus o campanie transparentă și corectă în această perioadă, fără să se implice în lupte politice, candidatul Acțiune și Solidaritate la șefia Primăriei Chișinău, Lilian Carp, a venit cu un șir de acuzații la adresa primarului suspendat al capitalei, care aspiră la un nou mandat. Contactată de NM, reprezentanții Mișcării Alternativa Națională (MAN) – partid fondat și reprezentat la scrutinul din 5 noiembrie de Ion Ceban – au acuzat PAS, la rândul lor, de un atac concertat, în ultimele zile, la adresa edilului suspendat.    

„Chiar din prima zi, PAS a pornit o campanie transparentă și corectă, deoarece este crucial ca alegerile din 5 noiembrie să fie corecte și libere, este esențial ca vocea fiecărui cetățean să fie auzită. PAS nu a atacat și nici nu a fost implicată în lupte politice. Noi am mers să vorbim despre angajamentele noastre: că ne dorim o economie puternică, siguranță în localităților noastre, infrastructură modernă. Ne dorim ca Moldova să aibă câți mai mulți primari pro-europeni, iar în consilii – oameni care să muncească pentru calea europeană”, a declarat președintele PAS, Igor Grosu.

Candidatul PAS la funcția de primar de Chișinău, Lilian Carp, a caracterizat campania electorală pentru alegerile din 5 noiembrie drept „o perioadă plină de evenimente”. Carp susține că în timp ce echipa PAS a fost alături de oameni, echipa oponentă – MAN – ar fi „stat prin subsoluri”, arătându-le cetățenilor „tot felul de grafice rupte de realitate”. Mai mult, Carp l-a acuzat pe actualul primar de Chișinău suspendat din funcție pe perioada campaniei, Ion Ceban, că ar fi realizat doar puțin peste zece la sută din promisiunile făcute în 2019, când a venit la cârma capitalei. În schimb, spune Carp, problemele ce țin de ambuteiaje, infrastructură neadecvată sau corupție în Primărie, continuă să „sufoce” capitala.

„Pe 5 noiembrie, dar mai ales pe 19 noiembrie, nestimați „Partid-Primărie”, în frunte cu Ceban-mincinosul, o să vă duceți în „ruskii mir” (nr. red: lumea rusească), la  prietenii voștri. Să fie clar, MANcurtu face parte din planul Moscovei de a stopa parcursul european al Republicii Moldova”, a declarat Carp.

NM a solicitat un comentariu di partea MAN. Consiliera lui Ion Ceban, Natalia Ixari, a catalogat declarațiile lui Carp drept „denigrări” și „minciuni”.

„Am văzut în ultima perioadă și în ultimele zile cum primarul Ion Ceban, dar și echipa din Partidul MAN, este atacat concertat. Ceea ce se spune este de fapt campania lor electorală. Nu vin cu o agendă clară, dar vin cu denigrări și minciuni. Asta este despre ei” – a declarat Ixari pentru NM.

„Are loc o amplă campanie de denigrare a persoanei mele și a colegilor mei. Au ieșit toți să scoată tot felul de murdării în ultimele zile de campanie, în speranța că oamenii îi vor crede. Îmi este rușine că au recurs la cele mai josnice metode de a sfida legea și de a aduce acuzații grave, știind că nu vor fi pedepsiți. Guvernarea acționează în stil „barbar” și nici nu le pasă de interesele Chișinăului, interesele oamenilor, fără a veni cu o agendă de campanie. Agenda lor sunt eu”, a declarat, în reacție, candidatul MAN la alegerile din 5 noiembrie, Ion Ceban.

Primarul suspendat al capitalei spune că-i va ataca în instanță pe toți cei care lansează falsuri la adresa sa și a echipei sale. „Aceștia vor veni cu scuze publice iar în alt caz, vor achita pentru amenajarea curților de bloc, a terenurilor de joacă” – a conchis el.

Amintim că cetățenii Republicii Moldova sunt așteptați, pe 5 noiembrie, la vot, pentru a-și alege viitorii primari și consilieri. PAS a anunțat că va merge în acest scrutin cu 702 candidați la funcția de primari, 1.158 de candidați la funcția de consilieri raionali și 9.312 candidați la funcția de consilieri locali.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: