Patriarhul Rusiei a vorbit despre războiul din Ucraina: Iertarea fără dreptate este capitulare și slăbiciune
Full Article 1 minutes read

Patriarhul Rusiei a vorbit despre războiul din Ucraina: Iertarea fără dreptate este capitulare și slăbiciune

Pe 6 martie, patriarhul Kiril al Rusiei s-a adresat credincioșilor cu o predică în care a chemat pe toată lumea să ierte. La fel, el a vorbit despre semnificația „metafizică” a războiului din Ucraina. 

„De opt ani, în Donbas, are loc suprimarea și exterminarea oamenilor. Opt ani de suferință și întreaga lume tace”, a spus patriarhul. Totodată, el a chemat oamenii să ierte, însă cu o avertizare – „dar iertarea fără dreptate este capitulare și slăbiciune”, a declarat el.

Potrivit lui, iertarea trebuie să fie însoțită de păstrarea indispensabilă a dreptului de a sta de partea lumii, „de partea adevărului lui Dumnezeu”, a adăugat el.

Cu referire la subiectul situației din Donbas, patriarhul a spus că „localnicii au respins în mod fundamental valorile pe care le oferă astăzi cei care pretind puterea mondială”, inclusiv principiile consumului în exces și a libertății nelimitate.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: