Patru candidați au trecut proba interviului pentru ocuparea funcției de inspector de integritate
Full Article 1 minutes read

Patru candidați au trecut proba interviului pentru ocuparea funcției de inspector de integritate

Patru candidați au trecut proba interviului pentru ocuparea funcției de inspector de integritate, informează Agenția Națională de Integritate. 

La 21 august, ANI a organizat a doua probă, cea a interviului, pentru cei cinci candidați la funcția de inspector de integritate. În introducerea interviului, candidații au vorbit despre experiența profesională și au enumerat abilitățile, calitățile și rezultatele deosebite. Ulterior, membrii comisiei de concurs au acordat fiecărui candidat câte 10 întrebări, formulate de către societatea civilă, Consiliul de Integritate și ANI.

La această probă, candidații au avut posibilitatea de a-și expune propria viziune în privința rezolvării unor anumite spețe din activitatea unui inspector de integritate, au menționat modalitățile de reacționare și comunicare în situații de conflict cu unii subiecți ai declarării și/sau petiționari, precum și realizarea altor actiuni juridice conexe activității inspectoratului de integritate.

După încheierea interviurilor, comisia de concurs a analizat răspunsurile oferite de candidați, acordând următoarele punctaje:

Rodion Rusnac – 8,30
Zinaida Guțu – 7,74
Andrei Băeșu – 7,60
Doina Popovici – 7,46

Menționăm că cei patru concurenți urmează să fie testați și punctați la ultima probă, cea a detectorului comportamentului simulat (poligraful).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: