Patru medici din Moldova, diagnosticați cu COVID-19 după vaccinare
Full Article 2 minutes read

Patru medici din Moldova, diagnosticați cu COVID-19 după vaccinare

Patru medici din Moldova au fost diagnosticați cu coronavirus după ce au fost vaccinați cu AstraZeneca. Acest lucru a fost anunțat pe 16 martie la o conferință de presă la Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Agenția a explicat că medicii au fost vaccinați în perioada de incubație a virusului și nu știau că sunt infectați. Epidemiologii subliniază că vaccinul nu ar putea provoca infecții, deoarece medicamentul nu conține virusul.

„Vaccinurile nu conțin virusul, nu provoacă boli. După prima doză de vaccin, încă nu suntem protejați de infecția cu COVID-19, în acest moment abia începe formarea anticorpilor. După ce un pacient a fost vaccinat, el trebuie să respecte în continuare toate măsurile de carantină”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare, Ninel Revenco.

Amintim că vaccinarea împotriva coronavirusului în Moldova a început pe 2 martie. Conform planului autorităților, vaccinarea va fi efectuată în trei etape. În primele două luni de vaccinare, este planificată vaccinarea a 70 de mii de lucrători din domeniul sănătății și asistenți sociali.

În a doua fază, în următoarele patru luni, persoanele de peste 60 de ani, persoanele cu boli cronice, profesorii, polițiștii, militarii și lucrătorii din închisori vor primi vaccinări. Potrivit ministerului Sănătății, acesta este de aproximativ 733 mii de persoane.

A treia etapă, în care restul populației va fi vaccinată, va dura până la formarea imunității colective în republică.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: