Patru polițiști au fost reținuți pentru acte de corupție. Stopau şoferi beți şi estorcau bani de la ei
Full Article 2 minutes read

Patru polițiști au fost reținuți pentru acte de corupție. Stopau şoferi beți şi estorcau bani de la ei

Stopau şoferi, aflaţi în stare de ebrietate şi estorcau bani pentru a nu-i documenta. Patru poliţişti, reţinuţi de CNA pentru acte de corupere. Mai mulţi şoferi au depus plângeri pe numele polițiștilor. Aceştia susţin că, pentru a nu li se întocmi procese-verbale şi a nu fi sancţionaţi, poliţiştii ar fi pretins mită. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, oamenii legii riscă până la 10 ani de puşcărie, cu amendă şi cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pentru o anumită perioadă.

Pe marginea acestor denunţuri, CNA şi procurorii anticorupţie au deschis mai multe dosare penale pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă. Este vorba despre cel puţin 4 episoade în care agenţii de circulaţie ar fi pretins între 400 de euro şi 10 000 de lei de la conducătorii auto pentru a-i scăpa de pedeapsă sau, în alte cazuri, pentru a interveni pe lângă alţi poliţişti care aveau cazuri asemănătoare în gestiune. Astfel, transmiterea banilor a fost documentată de CNA cu mijloace video şi audio care vor fi anexate ca probe la cauzele penale.

Ofiţerii CNA şi procurorii au desfăşurat percheziţii la domiciliile poliţiştilor, în automobile acestora şi au ridicat de la INSP acte relevante pentru anchetă. În cadrul percheziţiei la domiciliul unui poliţist, au fost depistate 218 000 de lei şi 14 500 de euro – bani a căror provenienţă urmează a fi demonstrată. De asemenea, doi poliţişti au fost reţinuţi chiar după tură, iar în urma percheziţiei corporale, asupra lor au fost depistaţi 600 de euro, 200 de dolari, 250 de hrivne şi 1000 de lei. Toţi patru au fost reţinuţi pentru 72 de ore şi urmează să fie audiaţi în legătură cu denunţurile depuse.

Patru polițiști au fost reținuți pentru acte de corupție. Stopau şoferi beți şi estorcau bani de la ei

cna.md

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: