Patru preoți din Soroca, amendați cu peste 22 de mii de lei. Au oficiat slujbe pe timp de pandemie
Full Article 2 minutes read

Patru preoți din Soroca, amendați cu peste 22 de mii de lei. Au oficiat slujbe pe timp de pandemie

Mai mulți preoți din raionul Soroca au fost amendați cu 22 500 de lei, pentru că au oficiat slujbe divine sâmbătă și duminică, 4 și 5 aprilie. Informația a fost confirmată pentru NM de către ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Soroca, Svetlana Talpă.

x

Astfel, doi preoți din satul Racovăț, raionul Soroca, au fost amendați pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a bolilor epidemice care pun în pericol sănătatea publică. Aceștia au oficiat, sâmbătă, slujbe în interiorul bisericilor, cu prezența enoriașilor.

La fel, preoții a două biserici din satele Băxani și Vădeni din raionul Soroca, care au oficiat slujbe divine duminică, 5 aprilie, în incinta și-n curtea lăcaşelor sfinte cu participarea enoriașilor, au fost sancţionați cu amendă în mărime de 450 unităţi convenţionale (22.500 lei), pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a bolilor epidemice care pun în pericol sănătatea publică.

Precizăm că în raionul Soroca este al doilea cel mai mare focar de COVID-19 din Republica Moldova. Acolo au fost înregistrate cel puțin 114 cazuri de îmbolnăviri din totalul de 752 confirmate.

Amintim că, anterior, Comisia pentru Situații de Excepționale a restricționat acitivitatea lăcașelor de cult pe perioada stării de urgență. La fel, prim-ministrul Ion Chicu a îndemnat în repetate rânduri credincioșii să nu meargă la biserică în această perioadă, din cauza riscului mare de infectare cu coronavirus de tip nou.

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: