Pavel Filip, convins că nu vor mai urma alte plecări din fracțiune: „Cunosc stofa care îi reprezintă pe acești oameni”
Full Article 2 minutes read

Pavel Filip, convins că nu vor mai urma alte plecări din fracțiune: „Cunosc stofa care îi reprezintă pe acești oameni”

Președintele Partidului Democrat (PDM) Pavel Filip este convins că, odată cu părăsirea formațiunii de către deputații Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc, nu vor mai urma și alte plecări. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Radior Europa Liberă din 28 august.

Fostul prim-ministru a declarat că Vladimir Plahotniuc ar fi vrut ca noul președinte al PDM să devină Vladimir Cebotari și nu Pavel Filip.

Vreau să vă spun că dl Plahotniuc nu era fericit de această decizie, încerca să înainteze o candidatură, dar care nu avea susținerea colegilor; candidatura care se propunea era a dlui Vlad Cebotari. Și este adevărat, am mers, m-am întâlnit cu el, pentru că trebuia să lămuresc niște lucruri până la urmă”, a relatat Filip.

Pavel Filip a mai spus că, după plecarea lui Vladimir Plahotniuc din fruntea PDM, s-a discutat despre posibilitatea schimbării denumirii partidului.

„Erau discuții și voci interioare atunci că să schimbăm și denumirea partidului, un fel de rebranding. Până la urmă, am ajuns la concluzia că nu este de vină denumirea partidului, este important cine conduce acest partid și care este stofa oamenilor din această formațiune politică”, a mai spus liderul PDM.

Președintele PDM s-a arătat sigur de faptul că, odată cu plecarea lui Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforiuc din fracțiunea parlamentară a formațiunii, nu vor mai fi și alți deputați care să părăsească formațiunea.

„Nu, eu aici chiar nu cred. Eu îi cunosc personal pe fiecare și cunosc stofa care îi reprezintă pe acești oameni. Andronachi și Nichiforciuc nu mai erau în Partidul Democrat de foarte multă vreme”, susține Filip.

Amintim că, pe 14 august, deputatul Vladimir Andronachi a anunțat că părăsește fracțiunea PDM, argumentând că este nemulțumit de conducerea acesteia. A spus că nu părăsește partidul și că va rămâne deputat neafiliat. La scurt timp, PDM anunțat excluderea sa și a lui Vladimir Andronachi din cadrul formațiunii.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: