PCCOCS, despre perchezițiile pe cazul CFM: „Investigațiile pe dosar sunt în plină desfășurare”
Full Article 2 minutes read

PCCOCS, despre perchezițiile pe cazul CFM: „Investigațiile pe dosar sunt în plină desfășurare”

Investigațiile pe dosarul întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM) sunt în plină desfășurare. Declarația a fost făcută de către purtătorul de cuvînt al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Emil Gaitur, pe 4 iunie.

„PCCOCS a confirmat, joi, perchezițiile pe cazul Căii Ferate din Moldova, desfășurate de comun cu INI și SIS. Investigațiile pe dosar sunt în plină desfășurare, iar amănunte vor fi furnizate la etapa în care vor deveni disponibile date de impact social major, în măsura în care acestea nu ar afecta caracterul obiectiv al anchetei”, a declarat Emil Gaitur.

De asemenea, reprezentantul PCCOCS a comentat informația publicată de către vicepreședintele parlamentului Alexandr Slusari, privind presupusele percheziții efectuate la domiciliul și oficiile fostului director al CFM: „În ceea ce privește reacția cerută la declarațiile publice ale unor actori politici, emise în perioadă electorală, autoritatea pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale nu le va comenta, dar va continua investigațiile pe dosar”.

Pe 3 iunie, oamenii legii au inițiat percheziții în legătură cu dosarul în care este vizată întreprinderea de stat CFM. PCCOCS nu a oferit deocamdată detalii despre rezultatul acestora.

Directorul CFM Oleg Tofilat a declarat pentru NM că nu deține informații despre percheziții, însă susține „acțiunile organelor de drept, dacă au fost depistate încălcări ale legii”. Mai multe detalii despre situația de la CFM – în interviul acordat în exclusivitate pentru NM de către directorul întreprinderii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: