PCRM-PSRM solicită PAS să semneze un angajament public cu mai multe prevederi. Reacția formațiunii (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

PCRM-PSRM solicită PAS să semneze un angajament public cu mai multe prevederi. Reacția formațiunii (VIDEO)

Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (PCRM-PSRM) propune Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) să semneze un angajament public în vederea viitoarelor acțiuni după accederea în parlament în urma alegerilor parlamentare anticipate. Prevederile documentului au fost făcute publice de către socialistul Vlad Bătrîncea, în cadrul unui briefing din 4 iunie. În replică, reprezentanții PAS au invitat socialiștii „să semneze un angajament că vor întoarce statului banii murdari pe care PSRM i-a primit din kulioace și din Bahamas”.

În cadrul unui briefing de presă, deputatul socialist Vlad Bătrâncea a menționat că propunerea vine în urma sondajelor care arată că blocul PCRM-PSRM și PAS vor obține cele mai multe mandate în cadrul scrutinului din 11 iulie.

„Sociologii ne spun că în parlament trec două forțe mari – blocul de stânga al comuniștilor și socialiștilor și PAS, condus în realitate de Maia Sandu, președintele țării. Urmează ca cetățenii Republicii Moldova, înainte de ziua alegerilor, să știe foarte exact ce planifică fiecare forță pentru următorul legislativ”, a argumentat Bătrâncea.

Socialistul a menționat că formațiunile trebuie să semneze anumite angajamente încă în timpul campaniei electorale, întrucât ar deține informații privind unele discuții cu partenerii străini, privind „unele modificări importante pentru țară”. Bătrâncea a menționat  „unele angajamente ale anumitor forțe politice de dreapta în ceea ce ține de vârsta de pensionare”, precum și „o viitoare reformă administrativ-teritorială”.

Documentul propus de PCRM/PSRM ar urma să conțină următoarele prevederi:

  1. să nu fie adoptate legi anti-sociale/anti-populare
  2. să nu fie majorată vârsta de pensionare
  3. să nu fie lichidate raioanele ca formă administrativ-teritorială și să nu fie redus numărul de primării
  4. să nu fie admisă vânzarea terenurilor agricole către cetățenii străini/companiile străine

Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a PAS Aurica Rusnac-Jardan a declarat: „Îl invităm mai întâi pe Vlad Bătrâncea să semneze un angajament că vor întoarce statului banii murdari pe care partidul socialiștilor i-a primit din kulioace și din Bahamas”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: