PCRM și PSRM au format Blocul politic permanent al Comuniștilor și Socialiștilor
Full Article 2 minutes read

PCRM și PSRM au format Blocul politic permanent al Comuniștilor și Socialiștilor

Partidul Comuniștilor (PCRM) și Partidul Socialiștilor din Moldova  (PSRM) au format Blocul politic permanent al Comuniștilor și Socialiștilor. Decizia de creare a Blocului a fost luată în ședința comună a executivelor PCRM și PSRM, din 16 februarie. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă de liderul comuniștilor Vladimir Voronin.

„Noi am participat la alegeri împreună. Analiza acestei participări poate fi apreciată ca pozitivă. Această activitate este constructivă, noi nu avem divergențe. Noi din start când s-a format Guvernul, când s-a format coaliția am spus că noi nu avem încredere în această guvernare. Ei nu sunt profesioniști, nu sunt patrioți”, a declarat Vladimir Voronin.

„Scopul principal este salvăm țara să dezvoltăm și să fim prieteni cu toate țările vecine. Noi avem experiență de guvernare, noi am guvernat Republica Moldova 8 ani de zile”, a continuat liderul comuniștilor.

Vladimir Voronin a mai spus că guvernul actual trebuie demis, pentru că îndatorează țara, accesând diverse credite.

Totodată a fost lansată inițiativa de creare a unei platforme naționale de opoziție, care va cuprinde tot spectrul de partide politice, organizații obștești și societatea civilă.

„Această platformă nicidecum nu va avea un caracter politic sau geopolitic. Doar urmează să consolideze acei oameni care înțeleg toată tragedia prin care trece astăzi Republica Moldova”, a declarat Vlad Bătrîncea, secretarul general al PSRM.

Amintim că PSRM și PCRM au format înaintea alegerilor parlamentare din 11 iulie 2021 Blocul electoral al comuniștilor și socialiștilor. Ei au acces în Parlament cu 32 de deputați.

La 14 mai 2021 Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BeCS) a depus la Comisia Electorală Centrală o solicitare privind înregistrarea listei de candidați la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Lista a fost înregistrată la 21 mai 2021, cu două modificări pe parcursul campaniei electorale.

În lista finală se regăsesc 102 candidați, dintre care 70 dețin calitatea de membru al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și 32 – al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM).

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: