PCRM va continua consultările cu PSRM în vederea formării unui bloc electoral
Full Article 2 minutes read

PCRM va continua consultările cu PSRM în vederea formării unui bloc electoral

Președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, și secretarii Comitetului Central al formațiunii vor continua consultările cu Partidul Socialiștilor (PSRM) în vederea formării unui bloc electoral pentru participarea la alegerile parlamentare anticipate. O decizie în acest sens a fost luată la ședința PCRM, astăzi, 6 mai.

„Există amenințări reale că forțele unioniste de dreapta vor veni la putere ca urmare a alegerilor parlamentare anticipate, ceea ce pune în pericol independența și suveranitatea Republicii Moldova. PCRM și conducerea partidului rămân pe aceeași poziție privind evaluarea activității PSRM și a lui Igor Dodon. Cu toate acestea, noi nu putem subestima riscurile pentru Moldova, legate de viitoarele alegeri în parlamentul Republicii Moldova”, se menționează în comunicatul PCRM.

În acest sens, Comitetul executiv politic al partidului a decis ca Vladimir Voronin și secretarii Comitetului Central al PCRM să continue consultările cu PSRM. Oleg Reidman urmează să pregătească documentele pentru crearea blocului electoral, iar Constantin Starîș urmează să pregătească pentru Plenara Comitetului Central o poziție argumentată privind crearea unui bloc electoral cu PSRM.

În urma consultărilor cu reprezentanții socialiștilor va fi pusă problema participării PCRM la alegerile parlamentare anticipate.

Precizăm că alegerile parlamentare anticipate sunt planificate pentru data de 11 iulie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: