PDM nu va merge la consultările inițiate de Igor Dodon cu fracțiunile parlamentare
Full Article 2 minutes read

PDM nu va merge la consultările inițiate de Igor Dodon cu fracțiunile parlamentare

Partidul Democrat (PDM) nu va participa la consultările inițiate de președintele în exercițiu, Igor Dodon. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții formațiunii, într-un comunicat de presă publicat pe 17 noiembrie.

„PDM consideră imperativ necesar un dialog la nivel de partide politice autentice în parlament, care să se soldeze cu elaborarea unui plan anti-criză, instituirea unui nou guvern agreat de toate forțele politice, curățarea clasei politice și ulterior organizarea alegerilor parlamentare anticipate libere și corecte. Democrații se pronunță pentru următoarele domenii ca fiind esențiale în depășirea crizei în care se află țara: lupta împotriva pandemiei, reformarea justiției și relansarea economiei”, au menționat reprezentanții PDM.

Pe 17 noiembrie, liderul PDM Pavel Filip a declarat că formațiunea pe care o conduce pledează pentru discuții în cadrul unei mese rotunde, într-un format care să capete un statut permanent, la care ar participa toate partidele autentice.

”În acest moment, dialogul pe filiera bilaterală nu poate fi productiv și eficient, mai ales în situația în care suntem. Și aceste discuții trebuie demarate imediat, dat fiind situația de criză în care ne aflăm și presiunea timpului”, a menționat Pavel Filip în cadrul unui briefing de presă.

***

Reacția vine după ce, pe 16 noiembrie, președintele în exercițiu Igor Dodon a declarat că invită fracțiunile parlamentare la discuții cu privire la „evitarea crizei politice”.

Și Platforma DA, precum și PAS au anunțat că refuză invitația lui Igor Dodon.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: