PDM propune ca producătorii vitivinicoli să fie scutiţi de plata contribuţiilor la Fondul Viei şi Vinului pentru anul 2020
Full Article 1 minutes read

PDM propune ca producătorii vitivinicoli să fie scutiţi de plata contribuţiilor la Fondul Viei şi Vinului pentru anul 2020

Fracţiunea Partidului Democrat a înregistrat un proiect de lege care prevede scutirea producătorilor de produse vitivinicole de plata contribuţiilor obligatorii în Fondul Viei şi Vinului pentru anul 2020. 

Proiectul de lege a fost prezentat în cadrul unui briefing de presă de deputatul democrat, Nicolae Ciubuc. Acesta a declarat că întreprinderile vitivinicole suferă pierderi importante şi se confruntă cu riscuri grave care afectează activitatea economică. În acest sens, proiectul are drept scop minimizarea pierderilor și asigurarea venitului pentru personalul angajat.

Astfel, se propune trecerea contribuţiilor obligatorii pentru anul 2020 în Fondul Viei şi Vinului în contul obligaţiilor de plată pentru anul 2021. La fel, se propune ca pentru sumele datorate sau a celor neachitate în termen să nu fie calculate penalităţi.

Totodată, se propune amendarea articolului care prevede că agenţii economici – rezidenţi ai Zonelor Economice Libere nu achită contribuţiile în Fondul Viei şi Vinului. PDM susține că „prin acest amendament va fi asigurat principiul egalităţii tuturor agenţilor economici din sectorul vitivinicol la formarea Fondului Viei şi Vinului”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: