„PDM rămâne un partener de încredere”. Despre ce a discutat Maia Sandu cu Pavel Filip?
Full Article 2 minutes read

„PDM rămâne un partener de încredere”. Despre ce a discutat Maia Sandu cu Pavel Filip?

Președinta aleasă a Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu liderul Partidului Democrat (PDM) Pavel Filip. Potrivit unui comunicat de presă publicat de PDM, aceștia au discutat despre momentul politic actual și eventuale scenarii post-electorale, dar și situația creată din cauza crizei provocate de COVID-19.

În cadrul întrevederii, președintele ales Maia Sandu a declarat că are toată aprecierea „pentru primarii și susținătorii PDM care au votat la alegerile prezidențiale pentru democrație, stat de drept și lupta împotriva corupției”.

La rândul său, liderul PDM Pavel Filip a asigurat-o pe lidera PAS că PDM rămâne un partener de încredere pe care se poate conta în edificarea unui stat modern și european și în toate proiectele și reformele care vor aduce beneficii cetățenilor și vor accelera parcursul european al țării.

Președintele PDM și-a exprimat regretul cu privire la evoluțiile negative în lupta împotriva COVID-19 și gestionarea proastă a pandemiei în țara noastră.

Democrații consideră că în condițiile în care numărul de cazuri noi crește zilnic, locuri în spitale nu mai sunt, lucrătorii medicali nu mai fac față valului mare de infectări, este nevoie de măsuri imediate și urgente în soluționarea acestei crize. PDM regretă că nu a fost susținută în Parlament ideea creării unei comisii speciale, care să vină cu propuneri și măsuri imediate.

În acest sens, s-a discutat crearea, pe platformă parlamentară, a unui grup de lucru care să identifice soluții urgente pentru criza provocată de COVID-19.

Pavel Filip și Maia Sandu au discutat și despre situația din Parlament.

Liderul PDM a condamnat migrația deputaților dintr-un partid în altul și a menționat că, întrucât democrații au trecut printr-un proces de resetare a formațiunii, Partidul Democrat va susține și în continuare eforturile președintelui ales de curățare a clasei politice.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: