Pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală au apărut benzi pentru transportul public
Full Article 2 minutes read

Pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală au apărut benzi pentru transportul public

Pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din mun. Chișinău au fost marcate benzi speciale pentru transportul public. Primarul Ion Ceban a publicat pe pagina sa de Facebook primele imagini. 

„De astăzi benzi dedicate pentru transportul public pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt. Lucrările au început din această noapte de la strada I. Creangă și vor continua pe ambele părți până la Ciuflea. Alte benzi dedicate vor apărea pe străzile propuse anterior, iar în prezent grupul de lucru trece toate procedurile legale”, a scris Ceban.

Amintim că, în luna octombrie a anului trecut, Primăria a planificat să traseze benzi speciale pentru transportul public pe străzile: Alba Iulia, Creangă, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, Ciuflea și bulevardul Dacia. Al doilea traseu – Calea Ieșilor, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, bulevardul Negruzzi și Gagarin, bulevardul Decebal. Cel de-al treilea traseu cuprinde bulevardul Mircea cel Bătrân, Alecu Russo, Bogdan Voievod și bulevardul Renașterii. Cel de-al patrulea – str. Alecsandri, șoseaua Hâncești și Asachi.

Banda specială pentru transportul public conține două linii galbene și înscripția „BUS”. De asemenea, acolo va fi aplicat și simbolul bicicletei, semn că banda poate fi utilizată și de cicliști.

Autoturismele pot avea acces pe bandă pentru a întoarce sau intra în curte. Este interzisă staționarea și parcarea pe această bandă, în afara locurilor special amenajate în acest sens.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: