Pedofilii din Biserica Catolică Franceză. Dezvăluirile unei investigații independente
Full Article 1 minutes read

Pedofilii din Biserica Catolică Franceză. Dezvăluirile unei investigații independente

În cadrul Bisericii Catolice Franceze au fost identificați circa 3000 de pedofili, în ultimii 70 de ani. Datele au fost publicate în urma unei investigații independente cu privire la un scandal care vizează abuzuri sexuale, scrie agenția Reuters.

Scandalul din cadrul Bisericii Franceze este cel mai recent care lovește Biserica Catolică, dintr-un rând de scandaluri care au cutremurat lumea în ultimii 20 de ani. O comisie independentă va publica concluziile marți, după doi ani și jumătate de investigații, primele dintre care datează din anul 1950.

„Estimările asrată că numărul pedofililor identificați se ridică la 3000 din cei 115 mii de preoți și fețe bisericești, începând cu anul 1950”, a declarat șeful comisiei Jean-Marc Sauve în cadrul unui interviu pentru Journal du Dimanche.

Purtătorul de cuvând al Bisericii Catolice Franceze a refuzat să comenteze informațiile, în timp ce Vaticanul a anunțat că va aștepta întregul raport înainte de a veni cu o reacție.

În luna iunie, papa Francisc a calificat drept „o catastrofă” informațiile privind abuzurile sexuale din rândul preoților.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: