Pensionarii și bugetarii își vor primi plata unică anunțată de Guvern. Maia Sandu a promulgat Legea bugetului de stat pentru anul 2022
Full Article 1 minutes read

Pensionarii și bugetarii își vor primi plata unică anunțată de Guvern. Maia Sandu a promulgat Legea bugetului de stat pentru anul 2022

Președinta Maia Sandu a promulgat modificările la Legea bugetului de stat, Legea bugetului asigurărilor sociale și Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală. Acestea au drept scop compensarea creșterii prețurilor.

Modificările promulgate astăzi prevăd plată unică de 1500 de lei pentru toți pensionarii care au pensii mai mici de 5000 de lei. De asemenea, ar urma majorarea cu 5,5% a salariilor din sectorul bugetar și acordarea unui ajutor unic de 3000 de lei, plătit în două tranșe, pentru toți bugetarii cu salarii brute mai mici de 15000 de lei.

Șefa statului a reamintit și de majorarea cu 10% a salariilor bugetarilor din sectorul medical și de alocația lunară de 1000 de lei pentru copii până la împlinirea vârstei de doi ani.

Totodată, conform modificărilor, fondul pentru compensațiile la căldură pentru anul 2022 va fi suplinit cu 500 de milioane lei.  Iar, pentru compensarea creșterii ratei dobânzilor bancare pentru antreprenori a fost creat un fond în valoare de 200 de milioane de lei.

Maia Sandu a spus că mecanismul de funcționare va fi anunțat în curând, fără a spune data exactă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: