„Pentru Moldova” anunță că va susține candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de premier
Full Article 2 minutes read

„Pentru Moldova” anunță că va susține candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de premier

Platforma „Pentru Moldova” a anunțat că va susține candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de premier al țării. Reacția vine la scurt timp după propunerea Partidului Socialiștilor (PSRM).

„Mariana Durleșteanu este cunoscută ca o profesionistă din domeniul economic-financiar, inclusiv peste hotare. Faptul că Mariana Durleșteanu a fost inclusă nu o singură dată în listele ediției românești a revistei „Forbes” a celor mai bogate femei din România, o plasează în afara suspiciunilor de corupție. Ne refeream anume la un asemenea manager anti-criză pentru funcția de prim-ministru”, se arată în declarația fracțiunii Partidului „ȘOR” și a deputaților neafiliați din Platforma „Pentru Moldova”.

Amintim că, pe 29 decembrie, deputații Marina Tauber și Serghei Sîrbu au anunțat că „Pentru Moldova” este gata să propună un candidat la funcția de premier al țării, care să conducă guvernul până la desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate. Aceștia nu au anunțat numele candidatului, însă s-au arătat siguri că acesta va fi susținut de 51 de deputați.

Astăzi, în timp ce premierul desemnat Natalia Gavrilița răspundea la întrebările deputaților, o parte a fracțiunii PSRM, împreună cu liderul formațiunii Igor Dodon, au participat la un brefing de presă.

Dodon a anunțat că socialiștii nu vor vota pentru Natalia Gavriliță, însă o propun de Mariana Durleșteanu la funcția de premier. Aceștia au chemat celelalte fracțiuni să semneze în susținerea acestuia candidat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: