„Pentru noi, aceasta este o lecție”. Maia Sandu a comentat evenimentele din Belarus
Full Article 2 minutes read

„Pentru noi, aceasta este o lecție”. Maia Sandu a comentat evenimentele din Belarus

Evenimentele din Belarus trebuie să devină o lecție pentru Republica Moldova, pentru a nu permite înrădăcinarea regimului autoritar, întrucât, dacă acest lucru se va întâmpla, va fi greu de înlăturat. Declarația a fost făcută de către președinta țării Maia Sandu, în cadrul conferinței internaționale „Democracy in Action: Zero Corruption Conference”, care s-a desfășurat pe 7 iunie.

Șefa statului a declarat că autoritățile din Moldova sunt îngrijorate de evenimentele recente din Belarus și speră că se va reuși eliberarea oamenilor nevinovați.

„Suntem foarte îngrijorați din cauza evenimentelor din Belarus și sperăm cu tărie că partenerii internaționali vor găsi o modalitate de a elibera oamenii nevinovați și de a opri acțiunile ilegale care se produc față de oamenii care încearcă să-și apere libertatea și democrația. Pentru noi aceasta este o lecție pe care trebuie să o învățăm – să nu permitem regimului autoritar să prindă rădăcini, pentru că în acest mod va fi dificil de înlăturat”, a menționat Maia Sandu.

Președinta țării a remarcat că democrația din Moldova este încă departe de cea din țările occidentale.

„Sarcina mea principală este să contribui la fortificarea instituțiilor și a proceselor democratice, pentru ca țara să nu se confrunte niciodată cu astfel de probleme. Desigur, suntem încă departe de standardele democratice din vest, însă am reușit să întărim democrația. O prețuim, o protejăm și trebuie să dezvoltăm instituții independente și puternice, să implementăm procese eficiente și transparente, pentru ca drepturile omului să nu fie încălcate, iar oamenii să se poată bucura de drepturile lor fundamentale”, a conchis Sandu.

Conferința a fost organizată în format mixt, online și cu prezență în sală, la Kyiv. Aceasta a întrunit lideri de state și guverne din regiunea noastră, voci importante din societatea civilă, reprezentanți ai Uniunii Europene, Statelor Unite și NATO.

Evenimentul este dedicat combaterii corupției și riscurilor la adresa democrației în regiune.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: