Percheziții la Căușeni. Trei „afaceriști” care făceau contrabandă prin Transnistria au fost reținuți de SIS
Full Article 2 minutes read

Percheziții la Căușeni. Trei „afaceriști” care făceau contrabandă prin Transnistria au fost reținuți de SIS

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS) și ai Serviciului Vamal au reținut în flagrant delict mai mulți membri ai unei grupări infracționale, în cadrul unui dosar de contrabandă cu mărfuri de larg consum. Trei suspecți au fost reținuți, anunță SIS pe 20 august.

Mărfurile de larg consum erau procurate de la piața „KM7” din orașul Odessa, introduse în țară prin regiunea transnistreană și depozitate în localitățile din Zona de Securitate. Ulterior, bunurile erau preluate de alți membri ai grupării, care aveau rolul de a le transporta, prin eludarea posturilor vamale interne de control, pe teritoriul controlat de către autoritățile constituționale ale Republicii Moldova.

Trei membri ai grupării au fost reținuți în flagrant delict în data de 16 august 2021, în rezultatul unei ambuscade organizate în raionul Căușeni. Imediat după reținerea acestora, angajații din cadrul instituțiilor antrenate au efectuat 10 percheziții la mai multe adrese din localitate. În consecință, au fost ridicate loturi de mărfuri de larg consum în valoare de circa 900 mii de lei și trei autovehicule, utilizate pentru transportarea ilegală a bunurilor.

Documentarea privind activitatea ilegală a suspecților a fost realizată pe parcursul a mai multor luni, fiind acumulat probatoriul necesar pentru incriminarea infracțiunii de contrabandă. Astfel, în urma măsurilor speciale de investigații și urmărire penală, s-a reușit stabilirea modalității de operare a învinuiților, a rutelor de deplasare, precum și a locurilor de depozitare și comercializare a bunurilor.

Investigațiile pe acest caz continuă în vederea stabilirii întregii arii infracționale și identificării tuturor persoanelor implicate. În cazul în care vinovăția persoanelor reținute va fi demonstrată în instanța de judecată, acestea riscă pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de până la 10 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: