Percheziții la fondatorul „Bismobil Kitchen”: Ar fi cerut martorilor să distrugă probele din dosarul în care este vizat
Full Article 2 minutes read

Percheziții la fondatorul „Bismobil Kitchen”: Ar fi cerut martorilor să distrugă probele din dosarul în care este vizat

Pe 4 aprilie, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) declară că au fost efectuate percheziții la fondatorul „Bismobil Kitchen”, după eliberarea acestuia din arest preventiv. „Ar fi exercitat presiuni asupra martorilor și ingerință în desfășurarea urmăririi penale”, comunică procurorii. 

Acțiunea de urmărire penală a avut loc pe 3 aprilie, după schimbarea măsurii arestului preventiv în cea a arestului la domiciliu de către Curtea de Apel Chișinău, la 29 martie 2023.

Oamenii legii au stabilit că acesta a comunicat cu martorii din dosarul de escrocherie în care este vizat, cu scopul ca să-i formeze o poziție favorabilă, să ascundă și distrugă probe.

Urmare a perchezițiilor desfășurate au fost ridicate dispozitive de comunicare „care conțin probe relevante acțiunilor acestuia de intimidare a martorilor”.

Prin urmare, pe 4 aprilie, procurorii PCCOCS au depus la Judecătoria Chișinău (sediul Ciocana) un demers de înlocuire a arestului la domiciliu în arest preventiv pentru 30 de zile. „Astfel încât acesta să nu influențeze martorii și să nu împiedice în alt mod desfășurarea obiectivă a investigațiilor”, susțin procurorii.

PCCOCS menționează că în acest stadiu al investigațiilor, prejudiciul estimat cifrează aproape 40 milioane lei, cu 158 de victime în Moldova.

***

Amintim că fondatorul Bismobil Kitchen, compania care ar fi păgubit sute de clienți în Republica Moldova și România, a fost prins de oamenii legii. Mihail Șaran a fost reținut pe 19 ianuarie la Aeroportul Chișinău, în timp ce încerca să părăsească țara.

Neregulile au început acum trei luni în România. Presa de acolo scrie că mii de români au rămas fără bani și mobilă.

Totodată, Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor a informat consumatorii cu privire la suspiciunile de înșelătorie în privința companiei Bismobil Kitchen.

Ulterior, încă cinci persoane din cadrul companiei „Bismobil Kitchen”, cu rol de contabili și agenți de vânzare, au fost reținute, pe 27 ianuarie. S-a întâmplat după ce ofițerii de urmărire penală au efectuat 19 percheziții la mai multe adrese din Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: