(FOTO) Încă cinci persoane, reținute în dosarul „Bismobil Kitchen”. Prejudiciul depășește 10 mln lei
Full Article 2 minutes read

(FOTO) Încă cinci persoane, reținute în dosarul „Bismobil Kitchen”. Prejudiciul depășește 10 mln lei

Încă cinci persoane din cadrul companiei „Bismobil Kitchen”, cu rol de contabili și agenți de vânzare, au fost reținuți pe 27 ianuarie. S-a întâmplat după ce ofițerii de urmărire penală au efectuat 19 percheziții la mai multe adrese din Chișinău.

Oamenii legii anunță că au fost pornite 17 cauze penale, iar prejudiciul depășește 10 000 000 lei.

Pe 27 ianuarie au fost desfășurate 19 percheziții la mai multe adrese din Chișinău, în cadrul cărora au fost confiscate documente contabile, înscrisuri de ciornă, telefoane mobile, purtători electronici de informație, mijloace bănești, contracte, facturi și ștampile.

 Cele cinci persoane reținute vineri sunt trei bărbați și două femei din cadrul companiei, cu rol de contabili și agenți de vânzare.

În ceea ce privește fondatorul companiei, urmează ca să se pronunțe Curtea de Apel Chișinău asupra contestării procurorilor PCCOCS vizavi de termenul arestării acestuia de 20 de zile, în raport cu cel de 30 de zile solicitat inițial.

Amintim că fondatorul Bismobil Kitchen, compania care ar fi păgubit sute de clienți în Republica Moldova și România, a fost prins de oamenii legii. Mihail Șaran a fost reținut pe 19 ianuarie la Aeroportul Chișinău, în timp ce încerca să părăsească țara. Acesta își va petrece următoarele 20 de zile în arest preventiv la Penitenciarul 13.

Neregulile au început acum trei luni în România. Presa de acolo scrie că mii de români au rămas fără bani și mobilă. Potrivit Știri de Cluj, până acum au fost depuse 54 de plângeri la poliție, iar în 15 cazuri a fost inițiat dosar penal pentru înșelăciune.

Totodată, Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor informează consumatorii cu privire la suspiciunile de înșelătorie în privința companiei Bismobil Kitchen.

(FOTO) Încă cinci persoane, reținute în dosarul „Bismobil Kitchen”. Prejudiciul depășește 10 mln lei

(FOTO) Încă cinci persoane, reținute în dosarul „Bismobil Kitchen”. Prejudiciul depășește 10 mln lei


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: