Percheziții la Primăria Chișinău. Arhitecta-șefă, bănuită de abuz de serviciu: „Am fost și sunt corectă”
Full Article 2 minutes read

Percheziții la Primăria Chișinău. Arhitecta-șefă, bănuită de abuz de serviciu: „Am fost și sunt corectă”

Centrul Național Anticorupție (CNA) și procurorii au descins cu percheziții joi, 29 februarie, într-un dosar de abuz de serviciu, în care sunt vizați arhitectul-șef al capitalei, Svetlana Dogotaru, și un agent economic. Potrivit CNA, funcționara și administratorii unei companii de construcție din capitală ar fi pus la cale o schemă prin care urmăreau scopul deposedării municipalității de un lot de teren. Este vorba despre un lot situat într-un cartier rezidențial din Chișinău, susține CNA, cu suprafața de 0,43 ha. Terenul valorează, conform estimărilor, de circa 22 de milioane de lei. Într-o reacție publică, Dogotaru a respins acuzațiile. Am fost și sunt corectă”, a declarat ea.

Potrivit oamenilor legii, factorii de decizie ai companiei de construcție,  în complicitate cu reprezentanții Primăriei mun. Chișinău, ai Agenției Servicii Publice, Departamentului „Cadastru” ar fi înregistrat un drept de proprietate (superficie) asupra terenului aferent construcției în lipsa deciziei Consiliului Municipal Chișinău (CMC) și în baza unui contract de arendă expirat, iar temeiul înregistrării servind cererea arhitectului-șef al mun. Chișinău.

Ulterior, după obținerea dreptului înregistrat, în baza unor acte permisive expirate, agentul economic ar fi înregistrat pe lotul de teren în cauză mai multe bunuri imobile.

Ofițerii CNA și procurorii anticorupție anunță că au efectuat percheziții, astăzi, la domiciliile și birourile de serviciu ale arhitectului-șef al capitalei și agentului economic, de unde au fost ridicate documente relevante cauzei penale. Astfel, arhitectul orașului a fost recunoscut în calitate de bănuit în comiterea infracțiunii de abuz în serviciu și urmează a fi cercetat în stare de libertate.

Într-o reacție, făcută publică de Primăria Chișinău, arhitectul-șef al capitalei, Svetlana Dogotaru, a respins acuzațiile aduse de oamenii legii.

„Doi ani în urmă am atenționat serviciile respective cu privire la cazul dat, care are la bază înregistrarea frauduloasă a dreptului de superficie asupra terenului de către compania Eurostil. Tot atunci, am solicitat verificarea și în raport cu alte cazuri la alte companii cu privire la același subiect, înregistrarea dreptului de superficie. Pe toate cazurile înregistrate sunt pornite procese de radiere a drepturilor înscrise incorect. Sunt prezentate toate actele solicitate de anchetă și sunt sigură că va fi stabilit adevărul. În toate acțiunile mele am fost și sunt corectă”, a declarat Svetlana Dogotaru.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: