UPDATE Percheziții matinale la Bălți. Patru persoane, inclusiv funcționari publici, au fost reținuți pentru acte de corupție
Full Article 3 minutes read

UPDATE Percheziții matinale la Bălți. Patru persoane, inclusiv funcționari publici, au fost reținuți pentru acte de corupție

Șeful Direcției Supraveghere Tehnică Nord a Agenției Supraveghere Tehnică, un inspector principal și inginerul Întreprinderii Municipale „Biroul Arhitectură și Sistematizare” din mun.Bălți, cu sediul în Primăria mun. Bălți, și un agent economic au fost reținuți în dimineața de 2 august. Potrivit procurorilor, ei sunt bănuiți de acte de corupție.

Procurorii anticorupție în comun cu angajații Direcției Generale Teritoriale „Nord” a Centrului Național Anticorupție efectuează 13 percheziții la domiciliile, birourile de serviciu, automobilele de serviciu, precum și automobilele persoanele ale unor persoane bănuite în săvârșirea infracțiunilor de corupere pasivă (art. 324 alin.(2) din Codul penal), trafic de influență (art.326 alin.(2) din Codul penal) și cumpărare de influență (art. 326 alin.(1/1) din Codul penal).

Până la acest moment, au fost reținute 4 persoane, pe un termen de 72 ore, inclusiv șeful și un inspector principal ai Direcției Supraveghere Tehnică Nord a Agenției Supraveghere Tehnică, inginerul Întreprinderii Municipale „Biroul Arhitectură și Sistematizare” din mun.Bălți, cu sediul în Primăria mun. Bălți și un agent economic.

UPDATE (13:00) Centrul Național Anticorupție a publicat detalii despre perchezițiile matinale. 

Potrivit datelor anchetei, cei patru suspecți ar fi pretins și primit bani de la persoane fizice și juridice pentru a semna procese-verbale de recepție finală a construcțiilor, fără o analiză detaliată a lucrărilor de construcție şi a instalațiilor aferente acestora. În cadrul măsurilor speciale de investigații, au fost documentate mai multe episoade în care, factori de decizie și angajați ai Direcţiei Supraveghere Tehnică Nord ar fi semnat procese-verbale de recepție finală cu încălcarea legislației, contra unor sume bănești ce variau între 5 000 – 15 000 lei.

În această dimineață, ofițerii și procurorii anticorupție au operat 13 percheziții care au vizat birourile de serviciu, domiciliile și automobilele mai multor figuranți pe dosar, printre care funcționari de la Direcţia Supraveghere Tehnică Nord, Întreprinderea Municipală „Biroul Arhitectură și Sistematizare” din mun. Bălți și la un agent economic. De la fața locului, au fost ridicate mijloace de probă relevante pentru caz, precum 300 000 de lei și 3 200 de euro, proveniența cărora urmează a fi stabilită, dar și documente perfectate pe bunurile imobile, telefoane mobile, calculatoare, notebook-uri, suporturi electronice (hard disk, stick, CD-uri, flash-card).

 Patru persoane au fost reținute pentru 72 de ore și sunt cercetate pentru trafic de influență și corupere pasivă. Este vorba despre șeful Direcției Supraveghere Tehnică Nord, un inspector principal din cadrul Direcție, inginerul Întreprinderii Municipale „Biroul Arhitectură și Sistematizare” din mun. Bălți, cu sediul în Primăria mun. Bălți și un agent economic.

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: