Percheziții matinale la mai multe întreprinderi ale operatorului Moldovatransgaz
Full Article 2 minutes read

Percheziții matinale la mai multe întreprinderi ale operatorului Moldovatransgaz

PCCOCS și INI au inițiat, astăzi, 8 noiembrie, percheziții la întreprinderile Moldovatransgaz. Potrivit unui comunicat publicat pe pagina de Facebook a PCCOCS, este vorba despre „Șoldănești-gaz”, ,,Ialoveni-gaz” și „Bălți-gaz”. Deocamdată, nu a fost precizat motivul descinderilor. 

Update 15.22 

Potrivit unui comunicat publicat ulterior pe site-ul Procuraturii Generale, în total, s-au desfășurat 15 percheziții în cadrul unei cauze penale pe faptul implementării unei scheme frauduloase care a adus prejudicii de peste 20 de milioane de lei pentru Moldovagaz și întreprinderilor afiliate.

Oamenii legii au efectuat percheziții la întreprinderi distribuitoare de gaze naturale, care au prejudiciat Moldovagaz și întreprinderile afiliate acesteia, în proporții de 20 000 000 lei. Aceștia au ridicat documente, dar și mijloace bănești de proveniență necunoscută, de la persoane publice.

PCCOCS precizează că perchezițiile efectuate sunt corelate cu cele desfășurate la Ungheni-gaz, luna trecută. Pentru această faptă, legea prevede până la 15 ani de închisoare.

Menționăm că „Moldovatransgaz” este operator de gaze naturale, iar „Ialoveni-gaz”și „Bălți-gaz” sunt operatori de distribuție de gaze naturale. Toate aceste întreprinderi sunt afiliate SA „Moldovagaz”, deci sunt societăți comerciale separate.

PCCOCS menționează că perchezițiile sunt în desfășurare, iar reprezentanții instituției vor reveni cu detalii.

Amintim că, pe 25 octombrie, au avut loc percheziții la un oficiul „Ungheni – gaz”, la trei oficii ale altor întreprinderi, dar și la domiciliile și automobilele unor persoane cu funcții de răspundere.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: