Perimetrul străzilor Lazo și Alecsandri, închis timp de o zi pentru mașinile personale. Se va circula doar cu bicicleta și transportul public
Full Article 1 minutes read

Perimetrul străzilor Lazo și Alecsandri, închis timp de o zi pentru mașinile personale. Se va circula doar cu bicicleta și transportul public

Duminică, 20 septembrie, strada 31 august 1989, porțiunea din perimetrul străzilor Serghei Lazo și Vasile Alecsandri va fi închisă pentru circulația automobilelor, rămânând deschisă pentru pietoni, bicicliști și transport public. Anunțul a fost făcut de către primarul municipiului Chișinău Ion Ceban, pe 19 septembrie.

Acțiunea face parte din campania ”European Mobility Week” la care a aderat și orașul Chișinău. Această campanie se desfăşoară în perioada 16-22 septembrie și promovează mobilitatea ecologică, modul sănătos de viață și transportul public.

Totodată, edilul a nunțat că, duminică, la ora 13 00, va fi prezentat proiectul: ,,Renovarea străzii 31 August și transformarea ei în coridor verde” – consultare cu comunitatea bicicliștilor.

„Vin cu un apel către chișinăuieni: să opteze pentru deplasarea cu transportul public, bicicleta, trotineta sau pe jos pentru a susține această campanie și eforturile municipalității de dezvoltare a infrastructurii de transport alternativ. Aşa cum aţi observat, practic de o perioadă bună de timp, mersul pe bicicletă sau trotinetă. Încurajez pe toată lumea să facă la fel”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: