Persoane audiate, percheziții și sechestre. Ce au descoperit procurorii în dosarul lui Ruslan Popov, de la începerea anchetei
Full Article 3 minutes read

Persoane audiate, percheziții și sechestre. Ce au descoperit procurorii în dosarul lui Ruslan Popov, de la începerea anchetei

Procurorii anticorupție informează despre evoluția investigațiilor pe cauza penală de învinuire în care figurează Ruslan Popov, ex-adjunctul procurorului General suspendat, este cercetat pentru îmbogățire ilicită. PA spune că au fost efectuate 12 percheziții, totodată au fost recunoscute și audiate în calitate de învinuiți 6 persoane. La fel a fost autorizată și punerea sub sechestru asupra bunurilor a căror valoare constituie 6 249 088 lei

Procurorii anunță despre efectuarea cercetărilor la fața locului la 221 de locații (birou de serviciu, construcții, terenuri pentru construcții, terenuri agricole). La fel, au fost autorizate și efectuate peste 46 ridicări de documente, care conțin 5875 file, precum și a altor probe de la autoritățile publice și instituțiile bancare.

„A fost efectuată examinarea a 2300 file dintre documentele ridicate de la autoritățile publice, cât și fișiere video și audio. Au fost autorizate și efectuate 13 măsuri speciale de investigații. A fost dispusă efectuarea a 4 expertize judiciare (tehnică a dispozitivelor electronice; de evaluare a bunurilor imobile și a utilajelor tehnice; grafoscopică a înscrisurilor), din care una încă este în proces de executare”, comunică reprezentanții PA cu privire la evoluția investigațiilor pe cauza penală de învinuire în care figurează Ruslan Popov.

Sursa mai declară că a fost efectuat controlul fiscal al activității unei gospodăriei țărănești vizate în cadrul urmăririi penale. Totodată, au fost audiate 26 persoane, în calitate de martori, declarațiile cărora în cumul cu celelalte probe administrate, vin să confirme învinuirea înaintată.

Procurorii spun că au fost recunoscute și audiate în calitate de învinuiți 6 persoane, pentru participație în calitate de complici la săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită. La fel, au fost examinate și soluționate peste 20 cereri care au fost depuse de către învinuiți și apărătorii acestora.

A fost autorizată și punerea sub sechestru asupra bunurilor, în scopul asigurării unei eventuale confiscări speciale, a căror valoare de piață constituie 6 249 088 lei. În prezent sunt în curs de derulare investigațiile financiare-paralele dispuse către Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale.

***

Amintim că Ruslan Popov a fost reținut pe 9 octombrie, pe un termen de 72 de ore. El este cercetat penal pentru îmbogățire ilicită.

Ruslan Popov a fost suspendat din funcția de adjunct al procurorului general concomitent cu deschiderea unui dosar penal pe numele lui Alexandr Stoianoglo. Împreună cu colegul său, Iurie Perevoznic (în prezent, acesta a demisionat din funcția de procuror-șef adjunct), Ruslan Popov a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a declarat că Stoianoglo ar fi nevinovat.

Tot la 28 martie curent, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a prelungit măsura preventivă sub formă de liberare provizorie sub control judiciar, pe un termen de 60 zile, în privința lui Ruslan Popov.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: