Persoanele reținute, urmare a investigației jurnalistice printre oamenii lui Șor, plasate în arest 
Full Article 2 minutes read

Persoanele reținute, urmare a investigației jurnalistice printre oamenii lui Șor, plasate în arest 

Procuratura Anticorupție a anunțat, pe 19 octombrie, că cele două persoane reținute urmare a investigației publicației Ziarul de Gardă au fost plasate în arest preventiv. Menționăm, persoanele au fost reținute pe 18 octombrie în timpul unor percheziții în cadrul cauzei penale privind finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă, a concurenților electorali și coruperea electorală. Descinderile au avut loc după ce presa a documentat din interior cu ajutorul unei camere ascunse cum circulă banii și cum sunt ademeniți oamenii care lucrează pentru politicianul fugar Ilan Șor.

„Cele 2 persoane reținute au primit arest preventiv pe un termen de 20 zile”, au comunicat reprezentanții Procuraturii Anticorupție.

Pe 18 octombrie, Procuratura Anticorupție anunța despre reținerea a două persoane, pe un termen de 72 ore, urmare a investigației Ziarul de Gardă. Înaintea reținerii au fost efectuate mai multe percheziții în timpul cărora au fost ridicate: telefoane mobile, mijloace bănești, înscrisuri de ciornă și acte eliberate de către banca rusă „Promsvyazbank”. Descinderile au avut loc în cadrul cauzei penale privind finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă, a concurenților electorali și coruperea electorală. Instituția adăuga că din organizația criminală fac parte grupuri de persoane atât din țară, cât și din Federația Rusă, cu roluri bine determinate, activând în formă ierarhică. Detalii AICI.

Amintim, timp de 3 luni, sub o identitate falsă, o reporteră a publicației Ziarul de Gardă a documentat din interior cu ajutorul unei camere ascunse cum circulă banii și cum sunt ademeniți oamenii care lucrează pentru politicianul fugar Ilan Șor. Ea a participat la proteste și chiar a împărțit pliante. Reporterei i-a fost deschis și un cont într-o bancă de stat din Rusia, iar după aproape două luni în slujbă a primit primii bani. Reportera, cu un nume inventat „Ana Nastas”, și a început aventura infiltrării pe 26 iunie 2024. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: