Peskov, despre eventualele sancțiuni ale SUA față de Putin: „Poate fi comparat cu o inițiativă de rupere a relațiilor”
Full Article 2 minutes read

Peskov, despre eventualele sancțiuni ale SUA față de Putin: „Poate fi comparat cu o inițiativă de rupere a relațiilor”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov susține că proiectul de lege elaborat de senatorii americani, care permite președintelui SUA să adopte sancțiuni față de omologul său rus, Vladimir Putin și a celor mai mari bănci rusești, în eventualitatea unei invazii în Ucraina este o măsură extremă, egală cu ruperea relațiilor dintre cele două țări.

În cadrul unei conferințe de presă, Peskov a comentat mai multe subiecte actuale, inclusiv proiectul de lege elaborat de Senatul american.

„Este vorba despre sancțiuni, care în esență, ținând cont de un răspuns inevitabil, poate fi comparat cu o inițiativă de rupere a relațiilor. Apreciem extrem de negativ astfel de documente și declarații. Mai ales pe fundalul negocierilor în curs de desfășurare. Desigur, coincidența apariției acestor declarații constituie o tentativă de a aplica presiune asupra Moscovei, ceea ce este lipsit de sens, din start”, a declarat Peskov.

Acesta a adăugat: „Vrem totuși să sperăm că va învinge rațiunea și că sunt doar declarații tari pentru a încerca să influențeze țara noastră”.

Reacția vine după ce, pe site-ul Senatului american a fost publicat un proiect de lege care prevede intrudocerea unor sancțiuni împotriva președintelui rus Vladimir Putin și a celor mai mari bănci din Fed. Rusă, în cazul unei invazii pe teritoriul Ucrainei. Potrivit proiectului, în cazul în care președintele SUA va decide că Rusia a contribuit la escaladarea situației din Ucraina pentru schimbarea puterii de la Kiev sau pentru ocuparea acestei țări, vor fi adoptate sancțiuni față de cel puțin trei bănci rusești, precum și față de președintele Rusiei, premierul acestei țări, ministrul de Externe și conducerea Ministerului Apărării.

Funcționarii vor avea acces interzis în SUA, iar averile lor de pe teritoriul Statelor Unite vor fi sechestrate. Printre băncile și structurile vizate în cazul unor eventuale sancțiuni se numără Gazprombank, Sberbank, „Otkrîtie”, Alfa-bank, ș.a.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: