Pestă porcină africană, depistată în trei localități din Moldova
Full Article 1 minutes read

Pestă porcină africană, depistată în trei localități din Moldova

Pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate trei noi focare de pestă porcină africană (PPA). Situația epizootică, măsurile de combatere și de profilaxie a pestei porcine africane au fost discutate pe 24 ianuarie la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, în comun cu autoritățile publice implicate, inclusiv agenții economici și deținătorii de porcine.

Potrivit datelor oficiale în Europa, pe parcursul anului 2022 au fost confirmate 7216 focare, de la începutul anului 2023 – 830, iar în ultimele 24 ore au fost confirmate 107 focare de pestă porcină africană la mistreți.

În prezent pe teritoriul țării sunt active trei focare active de PPA, statistică îngrijorătoare. În scopul prevenirii răspândirii bolii, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor comunică despre necesitatea aplicării riguroase a măsurilor de biosecuritate în exploatațiile de creștere și întreținere ale animalelor.

S-a decis intensificarea colaborării instituțiilor responsabile la capitolul notificării cazurilor de PPA, estimarea efectivelor de mistreți și reglarea numerică acestora, pentru prevenirea mai eficientă a virusului PPA în efectivele de mistreți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: