Peste 20 de consilieri locali din Bălți au decis să doneze câte 3100 lei, salariul pentru o ședință
Full Article 2 minutes read

Peste 20 de consilieri locali din Bălți au decis să doneze câte 3100 lei, salariul pentru o ședință

Consilierii locali din partea fracțiunii „Partidul Nostru” au decis să doneze indemnizația pentru ședința de astăzi a consiliului municipal Bălți. Astfel, 23 de consilieri vor renunța la câte 3100 de lei, informează nordnews.md.

„Am dori să începem această ședință cu un act de caritate din partea majorității. Suntem în ajunul sărbătorilor de Paști și avem sute de bălțeni care au nevoie de ajutorul nostru. De aceea, vin cu o declarație din partea fracțiunii majorității. Indemnizația consilierilor pentru ședința de astăzi va fi donată pentru câteva sute de bălțeni care vor primi pachete alimentare. În următoarele zile, bălțenii vor putea urmări acest act de caritate pe paginile noastre de socializare”, a declarat Cristina Craevscaia în debutul ședinței.

Amintim că, luna trecută, consilierii locali din Bălți și-au majorat indemnizațiile până la 3100 de lei pentru participarea la ședințele CMB. Până acum, această sumă era de doar 52 de lei.

Pe 20 aprilie, deputatul Partidului „ȘOR” Vadim Fotescu a anunțat că parlamentarii au primit câte 800 de lei primă de Paști. Contactat de NM, deputatul PAS Dumitru Alaiba a precizat că în acest an, prima de Paști a fost redusă „la maxim” și aceasta nu a fost oferită doar parlamentarilor, ci tuturor angajaților Legislativului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: