Indemnizațiile consilierilor municipiului Bălți au fost majorate de la 52 la 3100 lei per ședință
Full Article 2 minutes read

Indemnizațiile consilierilor municipiului Bălți au fost majorate de la 52 la 3100 lei per ședință

Consiliul municipal Bălți a decis să majoreze indemnizația unică a consilierilor municipali de la 52 de lei la 3100 de lei pentru ședință*. Decizia a fost luată în ședința din 29 martie. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, consilierul Sergiu Burlacu l-a acuzat pe primarul de Bălți Nicolae Grigorișin că prin această majorare ar urmări să-i facă mai loiali pe aleșii locali. Contactat de TV8, primarul de Bălți a negat acuzațiile.

Înțeleg necesitatea lui Grigorișin de a-și menține consilierii în jurul său, doar că regretabil este faptul că asta se întâmplă din contul bălțenilor, care sărăciți de vremuri grele, se obligă să întrețină și consilierii municipali, subordonați „cămărilei” de conducere a Primăriei din Bălţi, acei consilieri care recent au majorat și costul pentru transportul public în avantajul unor agenți economici”, se arată în postarea consilierului.

De cealată parte, primarul de Bălți Nicolae Grigorișin a motivat decizia de majorare a îndemnizațiilor prin faptul că aleșii locali din Bălți primesc cele mai mici îndemnizații, iar banii vor fi alocați din contul funcțiilor vacante pe care le are municipalitatea.

Anterior, ei primeau 52 de lei. La propunerea Consiliului Municipal Bălți, îndemnizația s-a mărit până la 3000 de lei pe lună. Faceți o analiză să vedeți cât primesc în Chișinău, Fălești, Drochia și o să vă convingeți că în Bălți era o variantă greșită”, a declarat Grigorișin.

Grigorișin a respins acuzațiile privind „dublele standarde” și a dat asigurări că proiectul de hotărâre nu este unul politic.

Sergiu Burlacu este fățarnic pentru că, la ședința comisiei, cu o zi înainte, el a votat pentru majorarea îndemnizațiilor”, a menționat primarul.

Contactat de TV8 pentru o reacție, Sergiu Burlacu a negat acuzațiile și a declarat că nu a susținut niciodată acest proiect.

 

*În varianta inițială a știrii, a fost indicat în mod eronat că indemnizația de 3100 de lei reprezintă plata pentru o lună. Ne cerem scuze pentru confuzie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: