Peste 200 de copaci au fost doborâți de vânt în Chișinău. Cum va fi vremea miercuri?
Full Article 2 minutes read

Peste 200 de copaci au fost doborâți de vânt în Chișinău. Cum va fi vremea miercuri?

Circa 200 de copaci din capitală au fost doborâți pe parcursul zilei de 28 martie de vântul puternic, informează Primăria Chișinău. 

Angajații Primăriei capitalei au intervenit la peste o sută de adrese din sectoarele orașului, unde au fost doborâți aproximativ 200 de arbori.

Totodată, s-a intervenit în urma căderii crengilor și copacilor peste firele electrice, acoperișurile caselor sau automobile. Echipele municipale au lucrat și în comun cu furnizorul de energie electrică. Acestea au evacuat un arbore căzut peste doi piloni de susținere a liniilor electrice. Prăbușiri de arbori au fost înregistrate și în zonele verzi ale orașului: în parcurile „Valea Morilor”, „Valea Trandafirilor”, Pădurea-parc „Râșcani”, precum și pe aliniamentele stradale.

Autoritățile municipale au anunțat că șapte echipe vor lucra în continuare pentru a remedia problemele înregistrate. Cetățenii sunt îndemnați să raporteze cazurile problematice la Dispeceratul Central Municipal – 022 22 22 67 sau 022 22 26 04.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează că, pe 29 martie, vremea rece se menține, dar precipitațiile se retrag pentru o scurtă perioadă. Vântul nord-vestic va continua să sufle rece și va prezenta rafale puțin mai scăzute și deja izolat.

Temperatura minimă a aerului noaptea va scădea la valori între 0..-5°C

Temperatura maximă a zilei ușor va urca până la +2..+7°C.

Amintim că cel puțin doi oameni au fost răniți și au solicitat ambulanța O persoană a ajuns cu brațul fracturat și cu o traumă la abdomen, după ce o foaie de ardezie a căzut peste ea.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: