„Peste 27 000 de speranțe” și „Avem oameni minunați”. Chicu și Vlah au depus semnăturile pentru susținerea la prezidențiale (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Peste 27 000 de speranțe” și „Avem oameni minunați”. Chicu și Vlah au depus semnăturile pentru susținerea la prezidențiale (VIDEO)

Liderul PDCM, Ion Chicu, și președinta „Platformei Moldova”, Irina Vlah, au depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) semnăturile pentru susținerea lor la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. S-a întâmplat în data de 16 septembrie. 

Ion Chicu, împreună cu trei membri ai echipei sale, au fost la Comisia Electorală Centrală, unde au adus, într-o cutie, listele cu semnăturile colectate în susținerea candidaturii sale pentru alegerile prezidențiale. Într-un videoclip filmat în fața sediului autorității electorale, politicianul a precizat că grupul să de inițiativă a adunat 27 367 de semnături.

Peste 27 000 de speranțe ale dvs. Vreau să le mulțumesc la cetățeni pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o semnând în susținerea mea pentru candida la aceste alegeri”, mai spune el în imaginile video.

La rândul său, și Irina Vlah a publicat un videoclip pe rețelele sale de socializare în care a anunțat că a depus la CEC semnăturile pentru susținerea la funcția de președinte al țării. Aceasta a menționat că a depus 25 000 de semnături.

În cadrul campaniei de colectare a semnăturilor, am avut ocazia să discut cu oameni cu suflet mare și cu dorință de a schimba țara în bine. M-am convins că avem oameni minunați. Pentru ei, pentru prezentul și viitorul nostru merită să lupt. (…) Sper că organul electoral central va examina obiectiv, imparțial pachetul nostru de documente și nu va ceda presiunilor politice”, a adăugat ea.

Precizăm că pentru înregistrarea unui candidat la alegerile pentru funcția de președinte, grupul său de inițiativă trebuie să colecteze între 15 000 și 25 000 de semnături în susținerea lui, colectate din cel puțin jumătate din unitățile administrativ-teritoriale de nivelul al doilea ale Republicii Moldova. Unitățile de nivelul al doilea se vor considera conforme dacă s-au strâns minimum 600 de semnături în fiecare.

***

Alegerile pentru funcția de șef al Republicii Moldova vor avea loc în data de 20 octombrie. Concomitent se va desfășura referendumul republican privind aderarea la UE.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: