gorod.lv

Peste patru mii de obiecte au fost conectate la agentul termic

Până pe 12 noiembrie la sistemul centralizat de termoficare au fost conectate 4076 de obiecte racordate, anunță Termoelectrica printr-un comunicat de presă.

Astfel, de căldură beneficiază 2826de blocuri locative, 143 de grădinițe, 158 de școli, 66 instituții medicale, 231 case particulare, 82 de instituții superioare de învățământ și 570 de agenți economici.

De menționat că, Termoelectrica reglează centralizat temperatura optimă necesară a agentului termic livrat consumatorilor de la sursele de producere.

Totodată, clădirile racordate la sistemul centralizat de termoficare beneficiază de echipamente care permit consumatorilor prin intermediul Gestionarilor Fondului Locativ (GFL) și/sau persoanelor responsabile de contor să limiteze, majoreze sau să sisteze furnizarea agentului termic, în funcție de necesitățile locatarilor.

Se constată că, în blocurile locative în care unii proprietari de apartamente au intervenit neautorizat la sistemul de încălzire, majorând suprafața corpurilor de încălzire, se dezechilibrează sistemul intern de încălzire, ceea ce duce la supraîncălzirea acestor apartamente. În acest caz recomandăm gestionarilor fondului locativ să intervină pentru restabilirea sistemului de încălzire conform proiectului inițial.

Termoelectrica asigură cu energie termică 4431 de imobile, dintre care: 477 instituții bugetare, 795 agenți economici/alte instituții bugetare, 2846 de blocuri locative cu circa 210 mii de apartamente și 313 case particulare din mun. Chișinău.

 

 

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Comisia Electorală Centrală

CEC sesizează Ministerul Justiției: patru partide riscă limitarea activității sau dizolvarea

Comisia Electorală Centrală (CEC) a constatat, în cadrul ședinței din 19 iulie, că 58 de formațiuni politice din totalul de 66 au prezentat în termen rapoartele privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025. Totodată, CEC a decis să sesizeze Ministerul Justiției despre încălcările repetate privind finanțarea activității partidelor politice comise de către Partidul Socialist din Moldova, Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei, Partidul Conservator și Partidul Politic „Şansă”.

Potrivit CEC, Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” a depus raportul cu depășirea termenului. Alte șapte formațiuni politice nu au prezentat raportul privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025:

  • Partidul Socialist din Moldova
  • Partidul Conservator
  • Partidul Politic „Șansă”
  • Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei
  • Partidul Politic „FENIX MOLDOVA”
  • Partidul Regiunilor din Moldova (dizolvat)
  • Partidul „Moldova Unită – Единая Молдова” (dizolvat)

CEC menționează că Partidul Socialist din Moldova a transmis raportul pe suport de hârtie, semnat de o persoană neconfirmată oficial ca trezorier, iar Partidul Politic „Șansă” a trimis documentul cu întârziere, tot în format fizic, fiind semnat electronic doar de președintele partidului – ceea ce contravine prevederilor legale.

În acest context, CEC a decis să sesizeze suplimentar Ministerul Justiției cu privire la încălcările repetate comise de patru formațiuni, pentru anexarea la probatoriul existent în cadrul litigiilor aflate pe rolul instanțelor de judecată a constatărilor făcute de CEC:

  • Partidul Socialist din Moldova și Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei – în vederea limitării activității acestora;
  • Partidul Conservator și Partidul Politic „Șansă” – în vederea dizolvării.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: