Peter Michalko părăsește Chișinăul. A fost numit șef al Delegației UE în Azerbaidjan
Full Article 2 minutes read

Peter Michalko părăsește Chișinăul. A fost numit șef al Delegației UE în Azerbaidjan

Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova Peter Michalko va prelua funcția de ambasador în Azerbaidjan. Într-o postare publicată în seara de 4 august pe pagina sa de Facebook, diplomatul european a precizat că va părăsi Republica Moldova până la sfârșitul lunii. Anterior, NM a scris că funcția de ambasadorul al UE în Republica Moldova va fi preluată de către Jānis Mažeiks.

„Este o mare onoare să fiu desemnat de către Înaltul Reprezentant/Vicepreședinte Josep Borrell în calitate de Șef al Delegației Uniunii Europene în Azerbaidjan. Voi părăsi Chișinăul până la sfârșitul acestei luni după patru ani de muncă asupra relațiilor UE-Moldova, pentru a începe noul meu mandat la Baku și voi lucra intens pentru cooperarea dintre UE și Azerbaidjan”, a scris Michalko pe pagina sa de Facebook.

Mandatul lui Peter Michalko în funcția de ambasador al UE în Moldova expiră în august. Potrivit surselor NM, Jānis Mažeiks va prelua funcția de șef al Delegației Uniunii Europene la Chișinău. Acesta vorbește limbile: letonă, engleză, rusă, franceză și daneză. Este căsătorit și are trei copii.

Jānis Mažeiks este un diplomat leton, membru permanent al Letoniei la ONU din 3 septembrie 2013. Acesta este politolog de profesie, magistru în drepturile omului și democrație.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: