PG, despre vizita lui Hogan: „Îndemnăm, repetat, concurenții electorali să nu implice Procuratura în campanii electorale”
Full Article 2 minutes read

PG, despre vizita lui Hogan: „Îndemnăm, repetat, concurenții electorali să nu implice Procuratura în campanii electorale”

Procuratura Generală a publicat precizări în contextul vizitei ambasadorului Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Derek J. Hogan la Procuratura Generală. Reprezentanții instituției susțin că au luat această decizie „având în vedere caracterul tendențios și speculativ al informațiilor vehiculate în ultimele zile în presă”.

Procuratura Generală a subliniat că, de la începutul acestui an, instituția a fost gazda întrevederilor de lucru și informare cu reprezentanții mai multor misiuni diplomatice acreditate în Republica Moldova, printre care:  E.S. Oleg Vasnețov – ambasadorul Federației Ruse; E.S. Kęstutis Kudzmanas – ambasadorul Lituaniei și E.S. Derek J. Hogan – ambasadorul SUA la Chișinău.

„Cu titlu separat, menționăm că, vizita Ambasadorului SUA la Procuratura Generală a avut loc în contextul prezentării noului atașat legal al FBI în România și Republica Moldova, dna Monika Wasiewicz, evenimentul fiind unul de curtoazie. Procuratura Republicii Moldova pledează pentru menținerea și aprofundarea dialogului în egală măsură cu toți partenerii externi de dezvoltare pentru promovarea modernizării Procuraturii și impulsionarea acțiunilor de perspectivă în domeniul asigurării supremației legii, ca parte însemnată a cooperării interstatale, în beneficiul cetățenilor”, se arată în declarație.

Tototdată, Procuratura a respins ferm orice fel de insinuări cu privire la ingerințele în activitatea instituției de către factorii externi.

„Îndemnăm, repetat, concurenții electorali să nu implice Procuratura în campanii electorale, instituția delimitându-se de orice încercare de a fi atrasă în confruntări de natură politică”, au completat reprezentanții instituției.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: