PG va intenta proceduri disciplinare în privința judecătorilor și procurorilor care au examinat dosarul omorului de la Elizaveta
Full Article 2 minutes read

PG va intenta proceduri disciplinare în privința judecătorilor și procurorilor care au examinat dosarul omorului de la Elizaveta

Procuratura Generală va intenta proceduri disciplinare în privința judecătorilor și procurorilor implicați în examinarea dosarului de învinuire a carabinierului care l-ar fi împușcat mortal pe un tânăr din satul Elizaveta, municipiul Bălți. 

„Chiar dacă la finele anului trecut inculpatul a fost condamnat la 17 ani de închisoare, acesta urmează să fie eliberat acum din custodia organelor de drept, întrucât a expirat termenul legal de menținere a inculpatului în stare arest preventiv. Având în vedere cele constatate, în prezent, Procuratura Generală este în proces de intentare a procedurilor disciplinare atât în privința judecătorilor, cât și a procurorilor implicați în examinarea cazului în vederea stabilirii gradului de responsabilitate pentru erorile admise”, se arată într-un comunicat emis de Procuratura Generală.

Amintim că pe 13 ianuarie 2020, un tânăr de 23 de ani din satul Elizaveta, municipiul Bălți, a fost împușcat mortal de către un ofițer din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri. Instanța de fond l-a condamnat pe inculpat la 17 ani de detenție, iar recent, prin decizia Curții de Apel Bălți, dosarul a fost întors la rejudecare din cauza unei erori de procedură admisă de magistrații de fond. Între timp, perioada de menținere a inculpatului în stare de arest a expirat, astfel încât săptămâna viitoare acesta urmând să fie eliberat din detenție.

Menționăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: