Pierderile Rusiei au ajuns la 9 mii de decedați și răniți, spun ucrainenii. Ce declară rușii 
Full Article 2 minutes read

Pierderile Rusiei au ajuns la 9 mii de decedați și răniți, spun ucrainenii. Ce declară rușii 

Forțele armate din Ucraina estimează că pierderile Rusiei au ajuns la 9 mii de decedați și răniți. Astăzi, autoritățile ucrainene au publicat un rezumat al pierderilor armatei ruse. 

Potrivit datelor forțelor armate din Ucraina, Rusia a pierdut aproximativ 9 mii de persoane. Agenția UNIAN a precizat anterior că cifra include nu numai cei decedați, dar și răniți.

Printre pierderi se regăsesc: 217 tancuri, 900 vehicule blindate de luptă, 11 sisteme de apărare aeriană și 31 de elicoptere.

De menționat că ieri, Ministerul rus al Apărării pentru prima dată a comunicat date despre pierderi. Potrivit autorităților rusești, 498 de militari ruși au fost omorâți și 1 597 de persoane au fost rănite.

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile.

Informații despre evenimentele din Ucraina, care se desfășoară chiar în aceste momente în LIVE Textul NM A opta zi de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: