Piesa care reda sunetul ceasului de pe Arcul de Triumf s-a defectat. Responsabilii dau asigurări că problema va fi remediată
Full Article 1 minutes read

Piesa care reda sunetul ceasului de pe Arcul de Triumf s-a defectat. Responsabilii dau asigurări că problema va fi remediată

În curând, ceasul de pe Arcul de Triumf va anunța, din nou, prin sunet fiecare sfert de oră, precum și ora exactă. Regia „Autosalubritate”, în gestiunea căreia se află, este în căutarea piesei necesare, pentru a da din nou „voce” mecanismului de pe monumentul de arhitectură de însemnătate națională.

Potrivit directorul interimar al Î.M. Regia „Autosalubritate”, Igor Gîrlea, este vorba despre o defecțiune tehnică, care urmează a fi înlăturată: „Ceasul funcționează, el arată ora exactă, însă ar trebui să, și sune așa cum a fost anterior. Piesa responsabilă de sunet s-a uzat, pentru că mecanismul este destul de vechi, având deja 185 de ani. Cel mai probabil va trebui să găsim un meșter iscusit să confecționeze manual piesa la comandă”.

Ceasul este unul mecanic și este repornit o dată la fiecare 25 de ore.

Arcul de Triumf este introdus în Registrul monumentelor de istorie și cultură a municipiului Chișinău, parte a Ansamblului Catedrala Nașterii Domnului. A fost construit în anii 1840–1841, pentru a comemora victoria armatei ruse în războiul ruso-turc din 1828–1829.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: