piața centrală Bălți
Влад Чауш

Piețelor din Chișinău li s-a permis să funcționeze în regim obișnuit

Piețele din Chișinău pot funcționa în regi obișnuit. Despre aceasta a declarat pentru NM, viceprimarul capitalei Inga Ionesii, pe 22 februarie. 

Potrivit viceprimarului, pe 20 februarie, Comisia Națională pentru Sănătate Publică a permis autorităților locale să decidă independent cu privire la ce program funcționează piețele orașului.

Așa cum a explicat viceprimarul, deoarece după această decizie, primăria Chișinăului nu a aprobat noi restricții privind activitatea piețelor, acestea pot funcționa conform programului obișnuit.

În același timp, primăria a menționat că poate schimba programul piețelor în legătură cu situația epidemiologică. Această decizie poate fi luată de comisia municipală de sănătate publică. Data următoarei ședințe a comisiei nu este încă cunoscută.

Amintim că pe 17 februarie, Comisia Națională pentru Sănătate Publică a schimbat programul piețelor în legătură cu virusul COVID-19. Comercianților li sa permis să lucreze doar marți, joi și sâmbătă.

Situația epidemiologică din Chișinău continuă să fie proastă. În dimineața zilei de 22 februarie, spitalele municipale au rămas fără paturi pentru pacienții cu coronavirus. De la începutul epidemiei, la Chișinău au fost confirmate 75 701 de cazuri de infectare cu coronavirus. 67 480 de pacienți s-au tratat și 1204 au murit. 8371 de persoane își continuă tratamentul.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: