Pilonii doborâți pe viaduct fuseseră montați acum 40 de ani. Reacția lui Ion Ceban
Full Article 2 minutes read

Pilonii doborâți pe viaduct fuseseră montați acum 40 de ani. Reacția lui Ion Ceban

După ce pe viaduct au căzut doi piloni la pământ, în data de 10 ianuarie, în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei Chișinău, primarul Ion Ceban a anunțat că specialiștii vor analiza ceilalți piloni de pe pod. Totodată, edilul a menționat că stâlpii au ajuns într-o stare gravă dat fiind faptul că au fost montați în anii ’80. În context Ceban a solicit ca responsabilii să verifice starea tuturor pilonilor de pe străzile din Chișinău. 

„Ieri, pe viaduct au căzut doi piloni ai Regiei Transport Electric. Am văzut starea lor, în așa stare – dar și mai proastă – se aflau pilonii de pe strada Calea Orheiului în 2020, atunci când am luat decizia să-i schimbăm. Atunci au fost diferite abordări sarcastice din partea unora”, a precizat Ceban.

Primarul a anunțat că, în prezent, este efectuat proiectul de modernizare a iluminatului stradal pe bulevardul Dacia pentru anul curent.

„Astăzi, specialiștii vor analiza pilonii montați pe podul viaduct și vor propune soluții în continuare. Deși, această evaluare este făcută permanent. Până acum doi ani, nimeni nu și-a bătut capul să fie schimbat treptat sistemul de iluminat, pilonii, etc. Pilonii au ajuns într-o stare gravă, învechiți, montați prin anii ’80”, a adăugat Ceban.

Prin urmare, edilul a solicit ca responsabilii să verifice starea pilonilor de pe străzile din Chișinău.

Vitalie Mihalache, șeful Direcţiei generale transport public şi căi de comunicație, a declarat că în data de 10 ianuarie, specialiștii vor ieși în teren pentru a se expune cu privire la modul de amenajare a pilonilor pe Viaduct.

„Pilonii erau foarte vechi şi ruginiţi din interior, iar din 1978-1980 nu s-au efectuat investigaţii. Trebuie de făcut cercetări la Institutul de Proiectări, de realizat un nou proiect pentru înlocuirea acestora”, a declarat pentru Mesager, Anatolie Melnic, şef Servicii Electrice Chişinău.

Amintim că, în data de 9 ianuarie, doi piloni de electricitate de pe viaduct au fost doborâți la pământ. Asta după ce, un troleibuz, ocolind, a agățat funia de oțel și a tras după sine doi piloni de susținere a rețelei de contact. Astfel, traficul a fost parțial sistat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: