Ceban, după crima din capitală: „Conducerea se ocupă cu intimidarea opoziției, iar criminalitatea înflorește”. Reacția unui deputat PAS
Full Article 3 minutes read

Ceban, după crima din capitală: „Conducerea se ocupă cu intimidarea opoziției, iar criminalitatea înflorește”. Reacția unui deputat PAS

Într-o primă reacție la atacul armat din Chișinău, soldat cu decesul unui străin, primarul orașului, Ion Ceban, a acuzat autoritățile centrale că s-ar ocupa cu „intimidarea” politicienilor din opoziție, în timp ce criminalitatea ar fi în creștere. La rândul său, deputatul Partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS), Radu Marian, i-a reproșat că face „politică” pe seama unei tragedii. Parlamentarul a publicat și date statistice care atestă că, în 2023, numărul de infracțiuni a scăzut cu 10,4% comparativ cu anul precedent. 

„Conducerea se ocupă cu intimidarea opoziției, iar criminalitatea înflorește”

La scurt timp după producerea atacului armat din Chișinău, primarul capitalei a venit cu o reacție pe canalul său de Telegram. Ion Ceban a cerut poliției să intensifice controalele și să asigure securitatea locuitorilor orașului.

Chișinăul în ultimii ani este un oraș sigur și regretăm atunci când astfel de cazuri se întâmplă. În plină zi, în preajmă erau oameni, copii a căror viață era pusă în pericol. Oamenii nu trebuie să aibă frică să iasă din casă, dar trebuie să aibă încredere în organele competente că sunt protejați. Spre regret, conducerea celor care trebuie să asigure siguranța cetățenilor, se ocupă cu intimidarea opoziției, iar criminalitatea înflorește, nu doar în Chișinău”, a adăugat Ceban.

Reacția lui Radu Marian

Deputatul PAS Radu Marian a comentat acuzațiile primarului de Chișinău, reproșându-i că face „politică” pe o tragedie.

Am văzut ultima postare a lui Ivan Ceban. Este atât de josnic cum acesta face politică pe cazul tragic de crimă care a avut loc azi în Chișinău; mai mult decât atât, vine cu date false. Mai jos sunt datele evoluției infracționalității în Moldova, care a scăzut în ultimii ani, în 2023, numărul de infracțiuni au scăzut cu 10.4% comparativ cu 2022”, a scris parlamentarul pe canalul său de Telegram.

Ceban, după crima din capitală: „Conducerea se ocupă cu intimidarea opoziției, iar criminalitatea înflorește”. Reacția unui deputat PAS

Telegram/Radu Marian

Precizăm că, pe 10 iulie, în sectorul Rîșcani al capitalei, un bărbat a efectuat câteva împușcături, în timp ce se deplasa pe o trotinetă, în direcția altuia. Persoana în care s-a tras – de origine străină – a decedat.

Individul încă nu a fost reținut. Inspectoratul General al Poliției (IGP) a publicat primele imagini cu bărbatul și a solicitat cetățenilor să contacteze oamenii legii dacă-l observă pe străzi, dar să evite interacțiunea cu acesta, deoarece este înarmat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: