„Plahotniuc are vreo 3-4 rezerve oligarhice în blocul ACUM”. Avertizarea lui Dodon pentru PAS și Platforma DA
Full Article 3 minutes read

„Plahotniuc are vreo 3-4 rezerve oligarhice în blocul ACUM”. Avertizarea lui Dodon pentru PAS și Platforma DA

Președintele Igor Dodon susține că Vladimir Plahotniuc încearcă să formeze o nouă coaliție parlamentară prin intermediul grupului politic Pro Moldova, pentru ca, ulterior, să distrugă atât blocul ACUM, cât și Partidul Socialiștilor. În cadrul ediției din 19 iunie a emisiunii „Președintele răspunde”, șeful statului a enunțat 3 posibile scenarii privind depășirea crizei politice. El a chemat liderii PDM, PSRM, PAS și Platforma DA la discuții. 

„Ceea ce se întâmplă în parlament este de râsul lumii. Și eu cred că marea majoritate a cetățenilor regretă acest turism politic, această vânzare-cumpărare a deputaților. (…) Acest parlament nu corespunde alegerilor din 24 februarie”, a declarat Dodon.

Președintele țării a mai spus că fostul președinte al PDM, Vladimir Plahotniuc, ar controla câțiva deputați din cadrul blocului ACUM. Acesta l-a nominalizat pe Iurie Reniță din cadrul Platformei DA.

„Vreo 3-4 mai au conserve oligarhice în blocul ACUM, de alde Reniță și alții, care atunci când trebuie, Plahotniuc face „sliv” printr-înșii”, a spus Igor Dodon.

Contactat de NM, Iurie Reniță a declarat că Igor Dodon a pierdut controlul cu realitatea, iar ratingul său este la pământ, după publicarea imaginilor în care Vladimir Plahotniuc îi oferă o sacoșă neagră.

Președintele Igor Dodon a mai spus că adevăratul scop al „grupului Candu” ar fi Procuratura Generală, Curtea Constituțională și controlul asupra justiției, pentru ca „să oprească dosarele privind furtul miliardului”.

„Voi credeți că ei au investit peste 20 mln de dolari în proiectul acesta nou Pro Moldova, cumpărând deputați, ca să vă dea vouă guvernul? Andrei, dl Năstase, chiar așa de naivi sunteți?”, s-a adresat Dodon liderului Platformei DA.

Igor Dodon a enunțat 3 scenarii posibile în situația politică actuală:

1. Guvernul Chicu rămâne minoritar;

2. PDM, blocul ACUM și PSRM formează o majoritate parlamentară nouă pe termen scurt: „dar nu ne legăm nici noi, nici voi cu Plahotniuc”;

3. Alegeri parlamentare anticipate în luna februarie sau martie 2021, dacă Curtea Constituțională nu va permite desfășurarea scurtinului concomitent cu cel prezidențial.

Igor Dodon a menționat că este disponibil pentru o discuție comună în acest sens pentru săptămâna viitoare. El a precizat că nu este o invitație oficială, însă mizează pe o întrevedere cu liderul PSRM, Zinaida Grecianîi, liderul PDM – Pavel Filip, liderul Platformei DA – Andrei Năstase și liderul PAS – Maia Sandu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: