Platforma DA a amânat desfășurarea Congresului. Deocamdată, un singur candidat pretinde la șefia partidului
Full Article 3 minutes read

Platforma DA a amânat desfășurarea Congresului. Deocamdată, un singur candidat pretinde la șefia partidului

Congresul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, planificat pentru data de 12 decembrie 2021, nu va mai avea loc. În schimb, la această dată se va întruni consiliul formațiunii, care urmează să decidă data viitorului Congres. Declarația a fost făcută în cadrul ediției din 9 decembrie a emisiunii „Puterea a patra” de la N4 de către Andrei Năstase, care a precizat că, deocamdată, și-a anunțat candidatura pentru șefia formațiunii doar ex-deputatul Dinu Plîngău, care este și președinte interimar în prezent.

Data Congresului Platformei Demnitate și Adevăr (DA) deocamdată nu a fost stabilită.

„Este adevărat. Am decis împreună cu colegii că vom face Congresul la împlinirea a 6 ani din momentul în care a fost fondată Platforma DA – 13 decembrie 2015. Având, însă, în vedere, că trecem printr-o perioadă dificilă din punct de vedere pandemic și nu numai, am considerat că este bine ca în acea zi să facem un consiliu politic național, în care vom decide cu fermitate când va fi data Congresului”, a explicat Năstase și a precizat că viitorul Congres se va desfășura în anul 2022.

Andrei Năstase a mai spus că a lipsit o perioadă din spațiul public, inclusiv pentru a observa rezultatele noului Guvern în primele 100 de zile de activitate. În acest răstimp, Năstase s-a consacrat „unor căutări pentru partid, oameni, țară” și s-a dedicat „tărâmului didactic, cognitiv”.

„Fac ceea ce am făcut de-a lungul timpului – apărarea drepturilor omului și activism civic. Pentru că de la o vreme încoace suntem toți în societatea civilă, partidele extraparlamentare. În perioada asta am decis că îmi voi duce crucea până la capăt, mă voi bate pentru tot ce înseamnă drepturile omului. De pe ce poziție voi face acest lucru vom decide împreună cu colegii”, a declarat politicianul.

Fostul ministru de Interne a refuzat să spună dacă va candida pentru un nou mandat de președinte al Platformei DA.

„Este încă procesul de depunere a candidaturilor. Colegul meu Dinu Plîngău a vorbit despre asta și mă bucur că va candida. Platforma DA ia decizii colective. În momentul de față nu mai este depusă nicio altă candidatură, dar mai e timp”, a mai spus Năstase.

Pe 13 iulie 2021, întreaga conducere a Platformei DA, președintele și vicepreședinții partidului și-au anunțat demisia în cadrul Biroului Politic Național. Până la alegerea noii conduceri a partidului, interimatul funcției de președinte al partidului este exercitat de către Dinu Plîngău.

La acea dată, Biroul Politic Național a anunțat convocarea Congresului partidului pentru data de 5 septembrie, pentru alegerea unei noi conduceri a formațiunii. Ulterior, desfășurarea Congresului a fost amânată.

Menționăm că, în cadrul alegerilor parlamentare anticipate, Platforma DA a acumulat 2,33% din voturile alegătorilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: