„Căile Falimentare ale Moldovei”. Platforma DA a organizat un protest față de situația de la CFM (LIVE)
Full Article 2 minutes read

„Căile Falimentare ale Moldovei”. Platforma DA a organizat un protest față de situația de la CFM (LIVE)

Membrii și susținătorii Platformei Demnitate și Adevăr (DA) au organizat un protest față de situația privind întreprinderea de stat „Calea Ferată din Moldova (CFM). Manifestața a început în fața Guvernului. Ulterior, participanții vor merge la sediul CFM.

La eveniment au venit deputații Platformei DA Igor Muntean, Inga Grigoriu, Ion Terguță, Chiril Moțpan și Alexandr Slusari, dar și liderul Platformei DA Andrei Năstase.

„Calea Ferată este un obiectiv strategic. Este o întreprindere care deține 11 mii de hectare și 47 de mii de metri pătrați din toată țara. Până în prezent, nici CFM nu știe câte terenuri are la dispoziție. Datoriile la salarii sunt de proape de 200 de milioane. Timp de 6 luni, acești oameni nu-și primesc salariile, care și așa nu sunt mari”, a menționat Slusari și a remarcat că salariul mediu al unii angajat al CFM constituie 3400 de lei.

***

Suma datoriilor întreprinderii CFM, enunțată inclusiv în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate, constituie  837 de milioane de lei, dintre care 164 de milioane sunt restanțele la salarii.

Pe 3 iunie, în cadrul unui interviu pentru NM, noul șef al CFM Oleg Tofilat a menționat că își propune ca angajații CFM să își primească salariile curente, iar pe lângă acestea, și restanțele pentru 1-2 luni. Acestea ar urma să fie achitate imediat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: