„Platforma DA are nevoie de inovare”. Reacția Arinei Spătaru, după ce Dinu Plîngău a preluat conducerea partidului
Full Article 2 minutes read

„Platforma DA are nevoie de inovare”. Reacția Arinei Spătaru, după ce Dinu Plîngău a preluat conducerea partidului

Ex-deputata Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Arina Spătaru i-a urat succes colegului său de partid, Dinu Plîngău, care acum câteva zile a preluat funcția de președinte interimar al formațiunii. Pe pagina sa de Facebook, parlamentara și-a exprimat convingerea că Platforma DA are nevoie de „inovare”.

Arina Spătaru a amintit că a vorbit despre nevoia de inovare a Platformei DA încă în noiembrie 2020, în cadrul consiliului politic al formațiunii.

„Convingerea mea este că Platforma DA are nevoie de inovare și nu pentru că inovarea e o modă a zilei, ci pentru că problemele care se referă la oameni, management, strategii, politici impun ca să schimbăm procesul, pentru a obține rezultate mai bune. Platforma DA are nevoie de o tranziție: de la o mișcare politică la un partid politic veritabil. Aceste schimbări, inițiate înainte de alegerile prezidențiale, trebuie să aibă la bază viziune, rațiune și mare dorință”, a argumentat Spătaru.

Amintim că, pe 13 iunie, întreaga conducere a Platformei DA, președintele și vicepreședinții partidului, și-au anunțat demisia. Până la alegerea noii conduceri a partidului, care este planificată pentru această toamnă, interimatul funcției de președinte al partidului va fi exercitat de către Dinu Plîngău.

În luna ianuarie a anului curent, membrii Consiliului organizației teritoriale Bălți din cadrul Platformei DA au propus-o la funcția de președinte a formațiunii pe Arina Spătaru.

Contactată atunci de NM, deputata Arina Spătaru a declarat: „Am fost împreună de la fondarea Platformei DA. Tot împreună, pe parcursul a cinci ani, am împărtășit și bucuriile, și eșecurile. Acum, când am susținerea colegilor, mă simt onorată. Conștientizând nivelul de responsabilitate, sunt gata sa-mi dedic toate cunoștințele și experiența pentru binele partidului”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: