Platforma DA cere plafonarea adaosului comercial la legume din setul de borș. Demersul a fost trimis guvernului
Full Article 2 minutes read

Platforma DA cere plafonarea adaosului comercial la legume din setul de borș. Demersul a fost trimis guvernului

Deputații din Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) solicită guvernului plafonarea adaosului comercial la legume din setul de borș, care sunt cele mai solicitate de pensionari. Un demers în acest sens a fost expediat către guvern și către Comisia pentru situații excepționale.

„Solicităm examinarea în cadrul Comisiei pentru situații excepționale problema majorării prețurilor la legumele din setul destinat preparării supelor, borșului, cum ar fi: cartof, sfeclă roșie, morcov, ceapă, varză, precum și întreprinderea măsurilor ce se impun conform legislației pentru plafonarea adaosului comercial până la 15% la produsele vizate” se arată în document.

Potrivit PPPDA, această măsură se impune în contextul situației create în domeniul comerțului cu produse alimentare pe fondul situației epidemiologice provocate de răspândirea COVID-19, având la bază monitorizarea prețurilor și multiplele apeluri de la cetățeni din diferite raioane.

În perioada stării de urgență, pentru cartof, morcov, sfecla roșie, ceapă și varză adaosul comercial cumulativ pe tot lanțul valoric nu trebuie să depășească 15 %. Potrivit lui Alexandru Slusari, aceasta măsura este importantă și în contextul în care în perioada martie-mai se atestă deficitul legumelor autohtone și dependența mai mare a țării de import, „ceea ce generează în situația de agiotaj scumpiri abuzive”.

În baza monitorizării prețurilor și multiplelor apeluri de la cetățeni din diferite raioane, Platforma DA a venit cu…

Geplaatst door Alexandr Slusari op Maandag 23 maart 2020

Precizăm că, pe 18 martie, președintele Igor Dodon a anunțat că guvernul ar putea fi nevoit să recurgă la plafornarea prețurilor la anumite produse de primă necesitate. Totodată, acesta a avertizat agenții economici care majorează prețurile nejustificat că vor fi penalizați.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: