Platforma DA, după consultările cu președinta țării: „Nu are rost să avem o atitudine foarte serioasă”
Full Article 2 minutes read

Platforma DA, după consultările cu președinta țării: „Nu are rost să avem o atitudine foarte serioasă”

Vicepreședintele Platformei DA Alexandr Slusari susține că discuțiile inițiate de președinta țării pe 26 martie sunt doar o formalitate, iar Maia Sandu ar fi luat deja decizia cu privire la dizolvarea parlamentului și se va adresa Curții Constituționale în acest sens. Declarația a fost făcută după întrevederea cu șefa statului.

„Am venit doar eu pentru că fracțiunea noastră conștientizează că este doar o formalitate și nu are rost să avem o atitudine foarte serioasă față de aceste constultări. Din punctul meu de vedere, decizia a fost luată demult. Nu s-a dorit o discuție sinceră nici la primele consultări, nici ulterior privind învestirea guvernului. Niciodată doamna președintă nu a luat în calcul la modul serios”, a declarat Slusari.

Deputatul a menționat că nu este clar când ar putea fi organizate alegeri parlamentare anticipate.

„Noi nu știm și nu ne-a spus nici doamna președintă când vede data alegerilor anticipate, dar până atunci țara va fi în mâinile lui Ciocoi, un guvern care nu-și dorește și nu este capabil să administreze treburile țării. (…) Anul curent practic nu sunt șanse pentru deblocarea asistenței externe, întrucât următorul guvern, în cel mai bun caz, apare undeva în octombrie”, a mai spus Slusari.

În opinia politicianului, șefa statului urmează să se adreseze la Curtea Constituțională, în vederea dizolvării legislativului.

În dimineața de 26 martie, Platforma DA a reiterat că este gata să-și asume formarea unui guvern anticriză cu o foaie de parcurs clară privind organizarea alegerilor anticipate. Mai mult, candidatul formațiunii se angajează să identifice în forul legislativ al țării sprijinul unei majorități stabile de deputați, iar din această majoritate legislativă ar urma să fie excluși deputații cu reputație compromițătoare.

***

Amintim că președinta Maia Sandu a invitat fracțiunile și grupurile parlamentare la consultări, în vederea dizvolvării parlamentului.

Anunțul a fost făcut de administrația prezidențială, după ce parlamentul a eșuat pe 25 martie să învestească un nou guvern. Deputații din majoritatea parlamentară, ai PSRM și Platformei „Pentru Moldova”, au anunțat că nu se vor prezenta la consultări.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: