Platforma DA propune majorarea subvențiilor acordate agricultorilor. Un proiect de lege în acest sens va fi înregistrat în parlament
Full Article 1 minutes read

Platforma DA propune majorarea subvențiilor acordate agricultorilor. Un proiect de lege în acest sens va fi înregistrat în parlament

Platforma Demnitate și Adevăr va înregistra un proiect de lege care prevede majorarea subvențiilor acordate agricultorilor. Anunțul a fost făcut de către vicepreședintele parlamentului, Alexandru Slusari în cadrul unei conferințe de presă. 

„După consultările cu organizațiile de fermieri, în baza demersurilor din partea lor, noi înregistrăm astăzi un proiect de lege foarte important pentru agricultori. Noi propunem modificarea Legii 276 din 2016 cu privire la principiile de subvenționare în dezvoltarea agriculturii și mediului rural. Mai concret a articolului 18, aliniatul 2 și solicităm predictibilitatea și majorarea subvenționării”, a declarat Slusari.

„Astfel, propunem ca alocațiile anuale pentru fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural să fie prevăzute în bugetul de stat la cota nu mai puțin de 3% din cheltuielile aprobate ale bugetului de stat”, a mai adăugat acesta.

Potrivit lui Slusari, „dacă ar exista asemenea cotă la moment, fondul de subvenționare trebuia să fie nu mai puțin de 1 miliard 560 de milioane, ținând cont că noi avem cheltuieli bugetare peste 53 de miliarde pentru 2020”.

Menționăm că pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să fie aprobat de guvern și parlament.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: